Fiskegrateng

Fiskegrateng
Hjemmelaget fiskegrateng med fullkornsmakaroni og masse fisk! Serveres med en råkostsalat, kokte poteter og litt smeltet smør. Her til 4 porsjoner.

Finn frem:

  • 2 ss smør
  • 3-4 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 1-1,5 dl fullkornsmakaroni
  • 1/2 stk purreløk
  • ca. 400 g torsk eller sei
  • 2 stk egg
  • 2-3 ss brødkrum
  • salt og pepper
  • 4 store gulrøtter
  • 1 grønt eple
  • 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • poteter til 4 personer

Fremgangsmåte:
Kok fisken i melken. Sil av melken og bruk denne til saus. Smelt smør i en gryte. Tilsett hvetemel og rør blandingen sammen. Skru ned varmen og tilsett melken litt og litt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Kok makaronien som anvist på pakken. Vask og kutt purreløken i fine skiver. Ha makaroni, purreløk, fisk, salt og pepper i den hvite sausen. Skill eggene og bland én og én eggeplomme inn i sausen. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn med en slikkepott. Hell nå blandingen i en smurt ovnsfast form og strø brødkrum over. Stek gratengen på midterste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter. Riv gulrot og eple på rivjern og bland inn sitronsaften. Server med kokte poteter, råkost og litt smeltet smør.

Kjekt å vite:
Hjemmelaget fiskegrateng inneholder mer fisk enn den du kjøper i butikken. Les på pakkene du kjøper hvor mye fisk det egentlig er. Du vil bli overrasket.

Tips:
Brødkrum kan du lage selv ved å ha tørket brød/kavring i food prosessor. Eller du kan kjøpe ferdig i butikken (griljermel).

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.