TzAtZiki

TzAtziki
Tzatziki smaker godt til det meste. Bruk som dipp til grønnsaker, kald saus til fisk, hjemmelaget kebab, grillmat, salater osv… Det er jo så godt og lett!

Finn frem:

  • Yoghurt naturell (ca 300 g)
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 6-8 mynteblad
  • 1/3 agurk
  • 1/4 sitron
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Ha yoghurt i en skål. Rasp agurken og finhakk hvitløk og mynten. Bland alt sammen og smak til med sitron, salt og pepper.

Kjekt å vite:
Yoghurt naturelle er ypperlig å bruke som base til kald saus, dessuten inneholder den kun 3,9 % fett. Matyoghurt kan også brukes til kalde sauser, men denne varianten inneholder en del mer fett (8 %), ergo mer kalorier. Bruk derfor vanlige yohurt naturelle til å lage kalde dressinger!

Tips:
Hvis du ønsker en fyldigere tzatziki så kan du sile yoghurten først (men dette krever litt tid). Putt i så fall en sil oppi en dyp skål og legg et tynt klede over silen. Ha så yoghurten i kledet. La stå natten over, eller noen timer i kjøleskapet og du har en tykkere yoghurt base 🙂

Velbekomme!

Én kommentar til “TzAtZiki

  1. Tilbaketråkk: Kebab! | Sunne Fristelser

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.