Verdens beste

479401_365625626794593_1095656606_o
Jeg ble god venn med «verdens beste» da jeg var kokkelærling for over 10 år siden. Her kommer en moderne utgave av denne herligheten!

Finn frem:

  • 190 g smør (røres hvitt)
  • 190 g sukker (røres hvitt)
  • 190 g hvetemel
  • 6-7 ss melk
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 6 eggeplommer
  • 6 eggehviter (marengs)
  • 300 g sukker(marengs)
  • 4,5 dl fløte
  • 1 pk vaniljekrem
  • 150 g mandler
  • 50 g mørk sjokolade
  • blåbær og jordbær

Fremgangsmåte:
Del 1. Rør smør og sukker hvitt på kjøkkenmaskin. Tilsett melk, vaniljesukker, bakepulver, mel og eggeplommer. Bland godt! Finn frem et stekebrett og kle det med bakepapir. Spray gjerne bakepapiret med formfett. Fordel jevnt utover hele stekebrettet.

Del 2. Stivpisk eggehvitene. Tilsett så alt sukkeret når eggehvitene er stive. Visp til marengs, noen minutter. Fordel så marengsen over den andre deigen.

Kjør mandler i foodprosessor, eller hakk for hånd. Strø over kaken (spar noe til helt tilslutt). Stekes på 180 grader , nederste rille i ca 35 min. Kjøl ned kaken.

Del 3. Pisk fløten med litt sukker (2 ss). Tilsett vaniljekremen, og visp videre til kremen har fått en fin konsistens.

Kutt kaken i to. Ha på krem, den andre delen av kaken og krem på toppen igjen. Strø over litt mer mandler, grovhakket sjokolade og bær! Nå er den klar til servering!

Kjekt å vite:
Helsedirektoratet anbefaler en liten håndfull nøtter hver dag. Spiser du verdens beste får du i deg litt av anbefalingene, samt litt bær 🙂

Tips:
Har du romlikør liggende i skuffen så er det kjempe godt å ha i kremen. Du kan også benytte frø fra fersk vanilgestang i kremen!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar