Chili con carne!

456799_393555314001624_2009817283_o
Chili con carne er raskt √• lage, er sunt og smaker kjempe godt! Perfekt i en travel hverdag ūüôā Her til 4 porsjoner.

Finn frem:

  • 400 g karbonadedeig
  • 1-2 ss stekeolje
  • 1 boks bruneb√łnner/kidney b√łnner
  • 1 stor r√łd paprika
  • 2 stk l√łk
  • 3 fedd hvitl√łk
  • 1 ss spisskumin/kumin krydder
  • 1-2 stk chili
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 liten boks tomatpur√® (140 g)
  • 1 ss sukker
  • 1-2 stk gulr√łtter
  • Salt og pepper
  • 1 boks kesam, mager
  • guacamole
  • tortilla chips

Fremgangsmåte:
Finhakk chili, hvitl√łk og l√łk. Rasp gulroten og kutt terninger av paprikaen. Varm opp oljen i en stekepanne (gjerne en med lokk da det skal kokes en stund). Stek karbonadedeigen godt. Tilsett hvitl√łk, chili, l√łk, gulrot, paprika og spisskumin/kumin. La dette steke p√• middels temperatur noen minutter. Tilsett s√• tomatpur√®en og stek noen minutter til. Ha n√• i hakkede tomater og spe p√• med ca 2 dl vann. La dette sm√•koke i 25-30 min. Tilsett s√• b√łnnene. Kok ca 5-10 minutter til. N√• gjenst√•r det bare √• smake til med litt sukker, salt og pepper. Serveres med kesam, hjemmelaget guacamole og litt tortilla chips. Eventuelt litt kokt fullkornsris hvis du foretrekker det.

Kjekt å vite:
Bytt ut kj√łttdeig med karbonadedeig s√• minsker du inntaket av mettet fett betraktlig. Karbonadedeig inneholder faktisk hele 36 prosent mindre fett, samt inneholder nesten 300 kcal mindre enn kj√łttdeig.

Husk: tortilla chips er fritert mat, og inneholder derfor en stor mengde fett og kalorier. For eksempel 20 stk tortilla chips inneholder bortimot 200 kcal. Det er lov √• unne seg litt chips, men husk p√• at det fort blir sm√łr p√• flesk hvis en overdriver!

Tips:
Chili con carne betyr chili med kj√łtt og stammer orginalt fra USA (ikke Mexico som mange tror). I orgianlen blir det ogs√• brukt rent kj√łtt, for eksempel oksebog, h√łyrygg e.l. Denne varianten krever litt lengre koketid enn n√•r du benytter vanlig karbonadedeig. Men har du tid en dag- bytt ut karbonadedeigen med oksekj√łtt i terninger. Det skal kokes til det er s√• m√łrt at det smelter p√• tungen (ca 2 timer). Anbefales!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar