Syltede plommer

SyltetblåplommerSvigerforeldrene mine har et stort plommetre i hagen, og vi var så heldig å få en god ladning av dem 🙂 Så da ble det sylting på programmet 🙂 Syltede plommer smaker bare himmelsk, spesielt når du vet at de både er økologiske, kortreiste og kommer fra et hjem med masse kjærlighet <3 Her av 2 kg plommer.

Finn frem:

  • 2 kg plommer
  • 0,8 liter vann
  • ca 300- 400 g sukker (varierer hvor søte plommene, smak deg frem)
  • 1 vaniljestang
  • 2 stjerneanis
  • 2 små kanelstenger
  • 1/2 dl cognac eller rom
  • glasskrukker «a la Norges glass»

Fremgangsmåte:
Finn frem en stor gryte. Del vaniljestangen i to og bruk en skarp kniv til å skrape ut frøene. Ha både frø og stang i gryten sammen med resten av ingrediensene, utenom plommene. Kok opp og la laken koke i ca 10 min. Tilsett så plommene (husk å skylle dem først). La plommene trekke rett under kokepunktet i ca 15-20 min. Finn frem en annen stor gryte og kok sylteglassene som du ønsker å benytte i noen få minutter. Tilsett plommene i de varme glassene og sil over kokende plommelake helt til toppen av glasset. Tørk godt av kanten på glasset og sørg for at krukkene blir helt tette (ingen luftbobler). Lukk dem og snu dem på hodet mens de avkjøler. Oppbevares mørkt og kjølig. Kan også fryses.

Kjekt å vite:
Plommer er kalorifattige og har null fett. Det er viktig at du ikke skreller plommene da det er i skallet du finner mye av vitaminene og mineralene. Plommer inneholder en del A-vitaminer, kalsium og jern.

Tips:
Server syltede plommer med yoghurt is og hjemmelaget musli! Bruk også litt av laken som saus. Nam 🙂

Velbekomme!

Legg inn en kommentar