Koriander pesto

333680_361878147169341_742148793_o-1
Koriander pesto kan brukes til så mangt. Smør på skiven, bland i kokt fullkornspasta, i supper, til salater osv.. Denne utgaven er laget med jarlsbergost istedenfor parmesan og solsikkefrø istedenfor pinjekjerner. Kjempe god, prøv du også!

Finn frem følgende:

  • 80 g olje (for eksempel solikke, raps eller mild oliven)
  • 30 g solsikkefrø (ev pinjekjerner)
  • 2 fed hvitløk
  • ca 70 g fersk koriander
  • 40 g jarlsbergost, reven (ev parmesan)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Finn frem foodprosessoren og ha i alle ingrediensene. Kjør til en fast pure. Ønsker du en litt løsere konsistens kan du eventulet ha i litt mindre solsikkefrø og/eller ost, eller bare spe på med litt mer olje.

Kjekt å vite:
Pesto generelt har en del olje i seg så husk på at de kan inneholde en del kalorier. Det er altså ikke meningen en skal spise mye om gangen da den i tillegg er veldig rik på smak.

Tips:
Er du en eier av en morter- kan du lage pesto i den også. Pesto blir orginalt laget i en morter.

Velbekomme!


Legg inn en kommentar