Grønn juice!

464900_365622246794931_98636052_oHva med en liten grønn forfriskning en dag? Perfekt mellommåltid. Eller til frokost en helg da en ofte har litt mer tid da!

Finn frem:

  • 30-40 g spinatblader
  • 170 g brokkoli, med stilk
  • 4 gønne epler (granny smith)
  • 170 g agurk
  • ca 45 g fersk ingefær
  • 1/4 sitron, med skall og alt

Fremgangsmåte:
Finn frem juicemaskinen. Vask alle ingrediensene godt i kaldt vann. Kjør igjennom maskinen. Server! Her er det ikke selve juicelagingen som tar tid, men oppvasken etterpå. Men det går lett unna… så det er ingen unskyldning. Sett i gang!

Kjekt å vite:
Ved sår hals kan en for eksempel skære opp ingefær i skiver, og ha i te,  juice eller smoothie. Ingefær hevdes også å hjelpe mot kvalme, reisesyke og svangerskapssmerter.

Grønne grønnsaker inneholder en del jern (blandt annet). C-vitamin er med og øker opptaket av jern (her sitronen). Som en huske regel kan en alltid presse over litt sitron/lime på grønne grønnsaker. Det frisker opp retten, samt hjelper jernet å bli tatt opp i tarmen.

Tips:
Du kan lage juice av hva som helst. Jeg bruker som regel bare av det jeg har liggende i kjøleskapet. Nå hadde jeg ikke veldig mye spinat liggende, så hadde jeg hatt mer ville jeg tilsatt litt mer i juicen for å få en enda friskere farge.

Hjemmelaget juice er en fin måte å få i seg frukt og grønnsaker på. Har du barn, så lag et morsomt navn på juicen og server! Tipper de hadde blitt rimelig fornøyd hvis de hadde fått  servert denne juicen 🙂

Velbekomme!

Legg inn en kommentar