PåskeWrap!

415537_393556264001529_1701635727_o
Skal du på fjellet i påsken? Lag hjemmelaget wraps og nyt denne herligheten i solsteiken. Her til 2 porsjoner.

Finn frem:

  • 2 stk fullkorn tortilla
  • 1 pk røkelaks (100 g)
  • 2 gode hender med bladsalat
  • 1/2 pk Philadelphia light, kremost
  • ca 0,5-1 dl melk
  • 2-3 ss gressløk
  • 1/4 sitron
  • 2 ss gresskarfrø
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:
Rør melken ut litt og litt med kremosten (den skal bli smørbar, ikke for tynn). Smak til med finhakket gressløk, sitronsaft, salt og pepper. Legg tortilla lefsene ut over benken og smør på kremosten. Fordel røkelaksen, gresskarfrø og salaten på lefsene. Kverne litt sort pepper over tilslutt. Rull sammen og ta med på tur! Server litt friske jordbær til!

Kjekt å vite:
Kroppen lager selv de fleste fettsyrer den trenger, men noen fettsyrer må tilføres via kosten. Disse kalles for essensielle (livsnødvendige) fettsyrer. De essensielle fettsyrene er linolsyre (omega-6) og linolensyre (omega-3). Fet fisk, som røkelaks, inneholder blant annet disse livsnødvendlige fettsyrene.

Tips:
Lag hjemmelaget tortilla med fullkornshvete (fibra), eller kjøp ferdig fullkorn tortilla! Disse inneholder mer vitaminer, mineraler og fiber enn vanlig tortilla!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.