Bønnespirer!

Spirer
Hjemmedyrkede spirer bare må prøves! Det er kjempe lett å lage, samtidlig som det er en hyggelig aktivitet. Har du i tillegg små barn skal jeg vedde på det de også synes dette er kjempe gøy! Det tar 5 dager før spirene er klar 🙂

Finn frem:

  • Grønne mungbønner
  • vann
  • sil
  • Bakebolle som er stor nok til å ha sil i
  • Kjøkkenhåndkled

Fremgangsmåte:
Skyll bønnene godt i kald vann! Legg så bønnene i vann i en bolle natten over (ca 12 timer) med et kjøkkenhåndkled over. La bollen stå i romtemperatur. Når de 12 timene er ferdig så legges bønnene i en sil som igjen legges oppi bollen (slik at overflødig vann kan renne ned i bollen). Nå er det bare til å skylle bønnene godt i kaldt vann, morgen og kveld. Ha alltid kjøkkenhåndkled over bollen (bønnene spirer bedre i mørke). Gjør dette i 4-5 dager og du har hjemmedyrket spirer klar til bruk!

Oppbevar dem tørre i en tett beholder i kjøleskapet. Spirene holder seg godt opp til en uke i kjøleskapet. Perfekt til å drysse over brødskiva, ha i salaten eller i woken!

Kjekt å vite:
Spirer består av konsentrert næring og har et mye høyere innhold av mineraler og vitaminer enn ferdige utviklede planter. Bønnespirer inneholder dessuten mye protein!

Tips:
Du kan i prinsippet spire alt mulig av bønner, linser og frø, men av erfarlig så er de grønne mungbønnene letteste å få til! Jeg kjøper økologiske mungbønner på helsekost, men du kan så klart bruke vanlige bønner også (disse får du i så fall kjøpt på asiatisk matbutikk).

Velbekomme!

Legg inn en kommentar