Jordbær og appelsinsalat

jordbærogappelsin
Her er en enkel, sunn og frisk jordbærdessert som kanskje kan friste på en fin solskinnsdag? Denne desserten smaker så klart mye bedre med norske sesong jodbær! Her til 4 personer.

Finn frem:

  • 3 stk appelsiner (appelsinskrell fra 1/2 appelsin)
  • 1-2 kurver jordbær
  • ca 1/2 boks vaniljekesam
  • ca 40-50 g mørk sjokolade

Fremgangsmåte:
Vask og rens jordbærene og kutt dem i skiver. Finn frem et rivjern. Vask den ene appelsinen og rasp av det ytterste skallet på en 1/2 appelsin. Rasp direkte i en bolle. Skrell så appelsinene ved å kutte av begge endene (nå står den også stødig når du skal kutte den) og skjær kniven fra toppen og ned. Få med alt det hvite! Skjær ut fine appelsin fileter (alternativt kan du kutte appelsinene i skiver istedenfor). Bland jordbær og appelsin sammen med appelsinskrellet. Press eventuelt rester av appelsinsaft i salaten. Kutt sjokoladen fint. Legg salaten fint opp på en tallerken og dryss over sjokolade! Serveres med vaniljekesam.

Kjekt å vite:
Dyprøde, friske jordbær inneholder store mengder av næringsstoffer kalt fenoler. Fenoler er blant de kraftigste av de kjente antioksidantene. Antioksidant har i en rekke forsøk vist seg å beskytte kroppens cellestrukturer mot skader av såkalte frie radikaler. Jordbær er også rik på C-vitaminer!

Tips:
Er du glad i vanilje så smaker det kjempe godt å blande frø fra fersk vaniljestang i salaten, samt et dryss med hakket pistasjenøtter! Og har du mynteblader tilgjengelig så smaker også det veldig godt til!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar