Jordbær og kesam

jordbærkesam
Jordbær og appelsin er en utolig bra kombinasjon! Lett som en plett:-) Her til 4 porsjoner.

Finn frem:
1 kurv jorbær
2 stk appelsiner
3/4 -1 boks vanilje kesam
4 ts hakket mandler
4 ts hakket mørk sjokolade

Fremgangsmåte:
Kutt jordbær i skiver eller i grove terninger. Skrell apelsinen og kutt denne i små biter. Bland alt sammen med vanilje kesam! Strø over mandler og sjokolade!

Kjekt å vite:
Jordbær og fløte hører så klart sammen i den norske jordbærsesongen! Det er et «must» med andre ord!  Men for variasjon kan en også benytte vanilje kesam!

Et eksempel: 3 dl fløte inneholder nesten 700 kalorier mer enn samme mengde med vanilje kesam! Jeg sier ikke at en skal kutte ut fløten, men bare passe på slik at det ikke blir for for mye 🙂

Tips:
Har du fersk vaniljestang liggende- så bland inn frøene fra denne også! (Vaniljestangen kan du legge i en krukke med sukker etterpå, og dermed har du hjemmelaget vaniljesukker også).

Velbekomme!

Legg inn en kommentar