Stekt torsk med byggrisotto

Torsk med byggrisotto
Er du like glad i fisk som meg? Her har jeg laget en risotto til torsken, best√•ende av byggryn istedenfor risottoris. Sunt, lett og smaksrikt ūüôā Pr√łv selv! Her til 2 personer.

Finn frem:

  • 2 stk torskefileter
  • 100 g byggryn
  • 1 v√•rl√łk
  • 1 sjalottl√łk
  • 2 fedd hvitl√łk
  • 1 dl hvitvin
  • 0,5 liter gr√łnnsaksbuljong
  • 1/4 squasj
  • 3-4 sjampinjonger
  • 1 h√•ndfull sukkererter
  • 1 ss gresskarfr√ł
  • 2 ss reven parmesan
  • blad fra 2 kvister fersk timian (alternativt 1/4 ts t√łrket timian)
  • salt og pepper
  • 2 ss olje
  • 1 ss margarin

Fremgangsmåte:
Start med √• finhakke sjalottl√łk, hvitl√łk og v√•rl√łken (hold den hvite seperat fra den gr√łnne delen p√• v√•rl√łken). Kutt sjampinjong, squasj og sukkererter sm√•tt. Finn frem en kaserolle og stek sjalottl√łk, hvitl√łk og den hvite delen p√• v√•rl√łken med 1 ss olje p√• middels varme ca 30 sekunder. Ha s√• i hvitvinen og kok ned til nesten tomt. Riv av bladene fra timian kvistene tilsett i gryten. Ha n√• i byggryn og 2 dl av buljongen. Kok ned og r√łr til grynene nesten har absorbert all vesken. Hell s√• p√• 2 nye dl med buljong og gj√łr samme prosess. Tilslutt har du p√• siste rest av buljongen og lar dette trekke til p√• lavest temperatur. Ha i parmesan, salt og pepper. Smak til!! Stek n√• sjampinjong i ca 1 ss olje, og n√•r den er nesten ferdig tilsetter du squsjen og steker i 1 min til. Ha blandingen i risottoen.

Stek torsken p√• skinnsiden i panne med 1 ss margarin og 1 ss olje p√• middels varme i ca 5 min, og ca 2 min p√• andre siden (da skal den v√¶re gjennomstekt, men alt kommer ann p√• tykkelsen p√• torskestykkene, pr√łv deg frem). Ha p√• salt og pepper!

Tilslutt svisjer du sukkererter, gresskarfr√ł og v√•rl√łk noen f√• sekunder med bitte litt olje i en liten gryte. Dander opp risotto i bunnen p√• en tallerken, fisk p√• toppen der igjen og et dryss av sukkerert-blandingen over der igjen! En liten dasj med god oliven olje rundt p√• tallerken er prikken over ien! Pynt eventuelt med et par kvister med timian.

Kjekt å vite:
100 gram byggryn inneholder 70 kalorier mindre enn vanlig risottoris, i tillegg inneholder byggryn betraktelig mer fiberstoffer enn vanlig risottoris. Fiber er blant annet bra for ford√łyelsen v√•r. God nok grunn til √• spise litt mer bygg med andre ord ūüôā

Tips:
Pr√łv ogs√• med annen type fisk eller skalldyr! Fersk spinat faller ogs√• p√• sin plass i denne retten hvis du er fan av det ūüôā

Velbekomme!

Legg inn en kommentar