Hirsepanert laks

Hirsepanertlaks
For noen dager siden laget jeg panert laks til middag, og istedenfor å bruke brødkrum (som er mest vanlig til panering) hadde jeg lyst å gjøre en liten vri. Jeg benyttet hirseflak, og det ble kjempe godt! Tilbehøret kan selvsagt varieres, dette var bare noe av det jeg fant i kjøleskapet mitt den dagen. Panert laks smaker kjempe godt til tradisjonelt tilbehør også som kokte poteter, remulade og råkostsalat 🙂 Her til 2 porsjoner.

Finn frem:

  • 2 laksefileter
  • 1 egg
  • ca 2 ss hvetemel
  • ca 2-3 dl hirseflak
  • ca 1/2 brokkoli
  • 1/2 stk flaskegresskar
  • 3 fedd hvitløk
  • en liten bunt koriander
  • 1 ss kapers
  • 3 ss olivenolje (til gresskar og koriander dressing)
  • 0,3 dl vann
  • 1/3 lime
  • 3 ss olje og 1 ss smør (til å steke fisken med)
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:
Start med å sette på stekeovnen på 200 grader, og finn frem tre små skåler til paneringen. En til hvetemel, en til hirseflak og en til egget. Tilsett litt salt i hvetemelet og egget vispes godt sammen. Kutt laksefiletene i passelige biter (for eksempel en filet i 4 deler). Start paneringen. Dypp og trykk laksebitene godt inn i hvetemelet, deretter over i egget (la det renne godt av seg før du går videre) og til slutt dypper og trykker du laksebiten i hirseflakene. Pass på så laksen er godt dekket. Legg så på en tallerken og gjør det samme med resten.

Fjern skallet og frøene på gresskaret og kutt i grove biter. Ha bitene over i en ildfast form sammen med finhakket hvitløk, 1 ss olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen på 200 grader i ca 45 min. Brokkoli kuttes i grove biter (bruk også stilken på brokkolien). Finhakk koriander og bland sammen med  2 ss olivenolje, vann, kapers, salt og pepper. Smak til.

Stek nå laksebitene på middels varme noen få minutter på hver side (skal ha litt gyllen farge). La dem stå å trekke seg ferdig på en tallerken mens du koker brokkolien i litt lettsaltet vann 3 minutter. God fornøyelse!

Kjekt å vite:
Hirse har et næringsinnhold som ligner på hvetens, men den har mer fett, slik som havre. Hirse er svært jernrikt og er dermed et utmerket alternativ til ris på middagstallerkenen. Den inneholder dessuten ikke ikke noe gluten. Kokte hele hirsekorn er en ypperlig erstatning for både grøtris og middagsris. Smaken på kokt hirse er nøtteaktig. Det minner en god del om bulgur, men gir litt mer tyggemotstand. Hirseflak egner seg veldig godt til grøt, frokostblandinger, panering og i bakverk (ikke alene). Husk å skylle hele hirsekorn godt under kaldt rennende kaldt vann for fjerning av bitterstoffer.

Tips:
Hvis du ønsker litt mer smak på fisken kan du blande inn litt hakkede ferske urter (eventuelt tørkede urter) i hirseflakene før du starter med paneringen.

Laksepanert laks egner seg også veldig godt til å ha i burger!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar