Thai fiskekaker

Thaifiskekaker
Hjemmelagede thai fiskekaker smaker utrolig godt! Høres det komplisert ut? Det er ikke det. Du behøver bare en food prosessor til å lage farsen. Og hvis du ikke har det, så fortvil ikke. Du kan også lage grove fiskekaker ved å bare finhakke fiskekjøttet med kniv istedenfor 🙂 Her til ca 14 små fiskekaker.

Finn frem:

  • 600 g hyse-/seifilet
  • 1 egg
  • ca 1,5 dl melk
  • 1 ts salt
  • 3 stk vårløk
  • 1/2 rød paprika
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili (eller mer)
  • ca 1 ss reven/finhakket ingefær
  • ca 1 dl finhakket fersk koriander
  • limebåter
  • grovkvernet pepper etter smak
  • 1-2 ss olje
  • 1 ss margarin

Fremgangsmåte:
Grovhakk fiskekjøttet. Pass på at alle beina er fjernet. Tilsett fiskekjøttet og salt i food prossessoren. Kjør noen runder til fiskekjøttet har fått most seg litt. Tilsett så egget og kjør noen runder til. Spe på med melken (litt og litt) tilslutt. Pass på at du ikke kjører farsen for lenge for da blir den fort for varm og kan skille seg. Viktig er når du lager fiskefarse at alle ingrediensene er like kalde. For hvis en av ingrediensene er litt varmere enn de andre så kan farsen skille seg. Er du usikker på temperaturen så kan du ha i et par isbiter sammen med fiskekjøttet for sikkerhets skyld. Ha så farsen over i en bolle når du er ferdig.

Vask og finhakk vårløk, ingefær, chili, paprika og koriander og tilsett i fiskefarsen. Ha også i pepper! Bland godt. Stek gjerne en prøvekake og smak om det er noe som mangler. Stek kakene i olje og smør på medium varme til de har fått en fin gyllen farge og er gjennomstekte. Server med limebåter, vanlig eller stekt ris, salat og litt sweet chili saus. Bon appetitt 🙂

Kjekt å vite:
Du kjenner hysa på den mørke flekken på siden. Hyse, eller kolje som den også blir kalt, har god bindeevne og er derfor perfekt til fiskekaker og fiskeboller.

Hyse er spesielt rik på:

  • Protein, som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler.
  • Vitamin B12, som er viktig for at kroppen skal danne nye celler, blant annet røde blodceller.
  • Selen, et viktig medvirkende stoff i et enzym som bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen.

Tips:
Jeg lager nesten alltid store mengder og fryser ned. Helt supert i travle tider! (I tillegg blir min samboer veldig fornøyd når han finner hjemmelaget middag i fryseboksen når jeg er bortreist).

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.