Søndagspizza!

Søndagspizza
Pizza er best når den er hjemmelaget, synes jeg. Og grov pizzabunn er et «must» i mine øyne. Server med hjemmelaget hvitløksdressing og en grønn salat til. Her til en stor pizza.

Finn frem:

  • Til pizzabunn:
  • 3 dl lunkent vann
  • ½ pk fersk gjær
  • 2 ss olje
  • ½ ts salt
  • ca. 4 dl hvetemel
  • ca 3 dl sammalt hvete eller rug
  • ca 0,5 dl havregryn
  • Til pizzasaus:
  • 1 stk hakket løk
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss sukker
  • 1 ss tørket basilikum
  • 1 ss tørket oregano

 

Til pizzafyll:

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk hakket løk
  • 1 pk ruccula salat
  • 5 dl reven ost
  • 200 g sjampinjong
  • 1 stk rød paprika
  • 2 tomater i tynne skiver
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:
Rør ut gjær i vannet og tilsett oljen. Bland mel, havregryn og salt sammen i en bolle. Tilsett væsken. Elt deigen godt sammen, enten for hånd eller på maskin, og la den heve til dobbel størrelse.

Lag pizzasausen ved å blande alt sammen i en gryte og kok i 5 min. Smak til med salt og pepper.

Varm opp en stekepanne til den er glovarm. Ha i olje og stek karbonadedeigen, ha på salt og pepper! Kutt løk, champinjong og paprika i ønskelige størrelser. Vask rucculaen i vann og tromle den tørr med en salatslynge.

Kjevle deigen ut på ett stekebrett, ha tomatsaus over og dryss over den hakkede løken. Fordel karbonadedeigen utover bunnen, sammen med paprikaen og soppen. Ha så reven ost på toppen, og tomatskiver oppå toppen der igjen. Dryss over litt oregano helt til slutt.

Stekes på 220 grader i ca 20 min. Ruccula drysses over pizzaen rett før servering.

Kjekt å vite:
Lag grov pizzabunn, bruk karbonadedeig istedenfor kjøttdeig, ha på minimalt med ost, lag hvitløksdressing av kesam (ikke rømme) og server en grønn salat til- så får du en sunn pizza! Men husk- selv om det er en sunn pizza så er det ikke sunt å spise for mye. Mange tror at siden pizzaen er sunn så kan en spise så mye en vil, det er ikke riktig!
Spis deg passe mett 🙂

Tips:
Har du litt deig til overs så lag noen rundstykker av restene. Eller lag en minipizza ved siden av og frys ned.

Velbekomme!

Legg inn en kommentar