Bestemors brokkolisalat

Brokkolisalat
«Bestemors brokkolisalat» er en sunn og herlig salat som egner seg godt som tilbehør til fisk, kjøtt eller kylling. Salaten fikk sitt navn da oldemoren til vår kjære sønn, altså min samboers bestemor, introduserte meg til denne retten en dag jeg var på besøk (jeg har bare justert litt på den). Takk bestemor Aud for at du deler dine favoritter 🙂 Til 2 personer trenger du sånn ca:

Finn frem:

  • 1 stk liten brokkoli
  • 1 vårløk (el 1/2 rødløk)
  • 3 gode ss kesam
  • 2 ss frømix (gresskarkjerner og solsikkefrø)
  • saft av en sitronbåt
  • salt og pepper
  • 1 ss olivenolje

Fremgangsmåte:
Start med å vaske brokkolien i kaldt vann og kutt den opp i små biter (også stilken). Finhakk vårløken (eller rødløken). Tilsett så de resterende ingrediensene, utenom olivenoljen. Juster eventuelt med litt mer kesam om ønskelig. Smak til og ha salaten over i en fin skål. Dryss olivenolje, grovkvernet sort pepper og frømix over helt tilslutt. Server!

Kjekt å vite:
Brokkoli er supermat! Brokkoli er nemlig en av de mest næringsrike grønnsakene vi har. Den inneholder mer C-vitamin enn appelsiner og inneholder i tillegg en god del kalsium for skjelettet og litt jern som forsyner cellene med oksygen.

Tips:
Mange spiser ikke stilken, selv om den kanskje er den søteste og beste delen på hele brokkolien. Den er også like næringsrik som resten! Så husk og spis stilken også neste gang du har brokkoli på menyen 🙂

Velbekomme!

Legg inn en kommentar