Spagetti bolognaise

Spagetti
Spagetti bolognaise er en slager i mange hjem. Det er enkelt, smakfullt og sunt hvis du velger de rette ingrediensene. Her til ca 4 personer.

Finn frem:

  • Fullkornspagetti
  • 1 pk karbonadedeig
  • 2 ss stekeolje
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stor gulrot
  • 2 ss tomatpure
  • 2 ss balsamicoeddik/ hvitvinseddik/ rødvinseddik
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • ca 2 dl vann
  • 1 ts basilikum, tørket
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 ts provence krydder
  • 1 ss sukker
  • Salt og pepper
  • Parmesan (hel eller ferdig raspet på pose)

Fremgangsmåte:
Sett på en gryte med vann til spagettien, og kok etter anvisning på pakken. Finhakk løk, hvitløk og gulrot. Varm opp en stekepanne og ha i olje. Stek karbonadedeigen godt før du tilsetter tomatpure. Fres noen minutter til før du tilsetter, vann, hermetiske tomater, eddik, sukker, krydder og grønnsaker. La sausen koke i ca 20 min. Smak til med salt og pepper! Server med fullkornspagetti og parmesan over helt til slutt. Har du litt fersk persille liggende- grovhakk denne og dryss over  rett før servering!

Kjekt å vite:
Det du spiser og drikker påvirker helsen din. Visste du at Helsedirektoratet anbefaler å spise masse av særlig løkfamilien (hvitløk, løk, purreløk) og tomat? Da er denne sausen perfekt for både små og store.

Tips:
Hvis du har mer igjen av sausen så kan du fryse denne ned og ha på lur til en annen gang. Det kan være lurt å lage opp i dobbel porsjon og fryse ned. Sausen kan du bruke til pizza, lasagne, kjøttform med potetmos eller bare til bolognaise en annen gang igjen 🙂

Velbekomme!

Legg inn en kommentar