Torsk med timian og hvitløk

TorskHjemmelaget torskemiddag på menyen? Prøv denne herligheten! Torsk, rotstappe, hvitløk, timian og granateple er stikkord for denne retten. Ikke noe kompliserte greier- enkelt, sunt og veldig godt 🙂 Her til 2 personer.

Finn frem:

  • 2 torskestykker
  • 6 fedd hvitløk
  • ca 6-7 stilker fersk timian
  • 1/4 granateple
  • 3 poteter
  • ca 200 g kålrot
  • 2 stk gulrøtter
  • ca 1 dl melk
  • 3 ts smør
  • 1 ss olje
  • 2 ss soyasuas
  • 1 stk tomat
  • 1-2 sjalottløk
  • 0,75 dl vann
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:
Stek torskestykkene i 1 ts smør og 1 ss olje. Varm stekepannen godt opp før du tilsetter smør og olje + fisken. Finn frem hvitløksfeddene og bruk knivbladet til å knuse dem litt (behold skrellet på). Kast disse + fersk timain i pannen med fisken. Brun fisken godt på den ene siden før du har den over i ildfast form (ta med alt i panna) og inn i ovnen (200 grader) i ca 10 min. Ikke kast hvitløksfeddene, disse smaker himmilsk!

Sett kålrot, poteter og gulrot til kok. Mos dem og tilsett melk og 1 ts smør, salt og pepper.

Saus: 1 ts smør smeltes i en liten gryte. Ha ringer av sjalottløk i og fres noen sekunder før du har i soyasaus, vann og terninger av tomat (ta ut innmaten før du hakker den opp i små terninger). Smak til med salt og pepper. Juster gjerne med mer soyasaus hvis du ønsker det. Kok opp og server!

Granateple drysses over retten helt til slutt.

Kjekt å vite:
Torsk er en god og mager fisk som innheolder mye protein, selen og jod. Helsedirektoratet anbefaler å spise fisk til middag to til tre ganger i uken. Samlet inntak bør tilsvare 300-450 gram ren fisk i uken, og minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild.

Tips:
Bakte hvitløksfedd er noe av det beste jeg vet. Ha dem i panna (med skall på slik at de ikke brenner seg) når du steker fisk eller kjøtt. Bakes så videre i ovnen til de er gjennomstekt. Hvitløksfeddene avgir god smak til kjøttet eller fisken når du steker dem i panna, samt de smaker kjempe godt etterpå! Prøv du også 🙂

Velbekomme!

9 tanker om “Torsk med timian og hvitløk

  1. Hanne

    Denne oppskriften kan jeg anbefale.
    Hadde et vennepar på besøk i dag og da serverte jeg torsk med timian og hvitløk. Slengte bare oppi litt ekstra poteter, løk, soya osv.
    Fikk masse skryt av gjestene også 🙂

    Gode smaker og jeg likte særlig granateple idèen.
    Gjorde retten litt syrligere pluss man fikk noe «crispy» å tygge på i forhold til stappen og fisken.

    Rett og slett nydelig!!
    Liker så godt denne siden din Inger Lise!
    Peace & Love h

    Svar
    1. Inger Lise

      Hei Hanne!
      Så kjekt at du liker siden min, og ikke mimst bruker den. Kjekt!
      Har ikke vært så aktiv i det siste, men kommer sterkt tilbake. Kjekt å dele goder;-)
      Stor klem fra en matglad Inger Lise til en matglad Hanne:-)

      Svar
  2. Hilde

    Så mange fristende og sunne oppskrifter! Fantastisk med gode hverdagsretter fulle av næring 🙂 Denne ser kjempegod ut – og skal serveres nå i ettermiddag!

    Hilde

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.