Torskeburger!

Torskeburger
Spiser du fisk 2-3 ganger i uken? Det er det helsedirektoratet anbefaler. Står torskeburger  på menyen til uken kanskje? Du trenger bare en food prosesser til å lage burgerne! Sunn, god og lett hverdagsmat 🙂 Her til 2 porsjoner!

Finn frem:

  • *500 g fersk torskefilet
  • *1 egg
  • *1,5 dl lettmelk
  • *1 stor vårløk el 2 små
  • *1/4 rød paprika
  • *1 fedd hvitløk
  • *Salt og pepper
  • Nybakt grovt brød (jeg brukte gulrot og solsikkebrød fra Meny)
  • 2 hender med ruccula salat
  • 2 røde, modne tomater
  • 1 stk moden avokado
  • saft av 1/2 sitron
  • 1/2 liten rødløk
  • 2 ss gresskarfrø
  • 2 ss god olivenolje

Fremgangsmåte:
* Til farsen: Pass på at torsken, egg og melken har samme temperatur. Ikke at eggene er temperert og torsken kald, da kan farsen skille seg! Fjern bein og evt. skinn fra fisken. Kutt i grove stykker og ha i maskinen. Kjør noen omganger slik at torsken blir finhakket. Ha i salt (ca 1 ts). Kjør noen sekunder til på maskinen. Spe nå med egg og melk, langsomt (pass på at farsen ikke blir varm, da kan den også sprekke. Et tips er å ha noen isbiter i samme med firsken fra starten av). Ha nå farsen over i en liten bolle mens du hakker opp paprika i fine terninger og kutter hvitløk og vårløk smått. Ha dette i bollen sammen med pepper og bland godt med en tresleiv. Stek nå en liten prøvekake i stekepannen. Smak og det behøves mer salt. Hvsi ikke formes 6 stk burgere (frys de resterende 4 til en annen gang).

Vask ruccula og kutt avokado, rødløk og tomat i skiver. Press litt sitronsaft over avokadoen. Kutt opp 4 skiver med brød. Dander nå opp, gjerne med et grillspyd. Dryss over gresskarfrø, olivenolje og litt nykvernet pepper! Nå er det bare til å digge inn 😀

Kjekt å vite:
Torsk gir like god proteinkvalitet som i et stykke rent kjøtt. Med litt grovt brød og friske grønnsaker i tillegg så får du et super sunt måltid som bare smaker helt herlig! Det er ikke vanskelig å spise sunt!!

Tips:
Hvis du ønsker kan du ha litt laksebiter også i farsen. Gjør som beskrevet ovenfor, men kutt opp et stykke laks i små terninger og bland i! Da får du i deg fet fisk i tillegg = enda sunnere på grunn av de sunne fettsyrene som laksen inneholder!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar