Epletoddy med ingefær og kanel

Epletoddy
En varm og smakfull epletoddy gjør susen på en kald vinterdag! Jeg fikk servert en type epletoddy av svogeren min (Jørgen) da vi var på besøk hos han i Bergen for en stund siden, og det satte spor! Det var så godt! Her har jeg har laget en litt sunnere variant av Jørgen sin oppskrift, men legger ved hans oppskrift også. Til et stort glass trenger du:

Finn frem:
Min variant (ca 3-4 kalorier):

  • 3 dl vann
  • 4 litt store skiver fersk ingefær
  • 1 liten stjerneanis
  • 1/3 bit kanelstang
  • Fun light eple og pære saft (litt i bunnen av glasset bare)

Jørgen sin variant (ca 130 kalorier):

  • 3 dl eplemost med eller uten kulsyre
  • 1 kanelstang

Fremgangsmåte:
Min variant:
Finn frem en liten gryte og ha i alle ingrediensene utenom saften. Kok opp og la vannet trekke i noen minutter. Hell så i litt saft i et stort glass (lik mengde som du ville laget et vanlig glass saft med). Hell så i vannblandingen i glasset og server rykende varm! Nam nam..

Jørgen sin variant:
Kok opp eplemost med kanelstang og la det stå og trekke noen minutter. Hell over i termos og server!

Kjekt å vite:
En god ekte epletoddy av og til er på ingen måte usunt, det er ikke det jeg vil frem til her. MEN- det kan være greit å vite at eplemost inneholder en del kalorier (nesten samme kaloriinnhold som sukkerholdig brus). Verdt å tenke over spesielt hvis en drikker mye eplemost til vanlig!

Obs:
Kunstig søtet brus og saft (light) inneholder ikke sukker/kalorier, men produkter med kunstig søtningsstoff bør ikke brukes til små barn (under 3 år). Grunnen er at barn har lav kroppsvekt og at inntaket derfor lett vil overstige de øvre grenseverdiene for inntak som er gitt av Mattilsynet.

Tips:
Litt fersk sitron i epletoddyen smaker også veldig godt!

Server epletoddy neste gang du får gjester- en litt anderledes varm drikke å tilby er alltid like kjekt for både deg og gjestene dine!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar