Hjemmelaget torskemiddag på menyen? Prøv denne herligheten! Torsk, rotstappe, hvitløk, timian og granateple er stikkord for denne retten. Ikke noe kompliserte greier- enkelt, sunt og veldig godt 🙂 Her til 2 personer.
Finn frem:
- 2 torskestykker
- 6 fedd hvitløk
- ca 6-7 stilker fersk timian
- 1/4 granateple
- 3 poteter
- ca 200 g kålrot
- 2 stk gulrøtter
- ca 1 dl melk
- 3 ts smør
- 1 ss olje
- 2 ss soyasuas
- 1 stk tomat
- 1-2 sjalottløk
- 0,75 dl vann
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
Stek torskestykkene i 1 ts smør og 1 ss olje. Varm stekepannen godt opp før du tilsetter smør og olje + fisken. Finn frem hvitløksfeddene og bruk knivbladet til å knuse dem litt (behold skrellet på). Kast disse + fersk timain i pannen med fisken. Brun fisken godt på den ene siden før du har den over i ildfast form (ta med alt i panna) og inn i ovnen (200 grader) i ca 10 min. Ikke kast hvitløksfeddene, disse smaker himmilsk!
Sett kålrot, poteter og gulrot til kok. Mos dem og tilsett melk og 1 ts smør, salt og pepper.
Saus: 1 ts smør smeltes i en liten gryte. Ha ringer av sjalottløk i og fres noen sekunder før du har i soyasaus, vann og terninger av tomat (ta ut innmaten før du hakker den opp i små terninger). Smak til med salt og pepper. Juster gjerne med mer soyasaus hvis du ønsker det. Kok opp og server!
Granateple drysses over retten helt til slutt.
Kjekt å vite:
Torsk er en god og mager fisk som innheolder mye protein, selen og jod. Helsedirektoratet anbefaler å spise fisk til middag to til tre ganger i uken. Samlet inntak bør tilsvare 300-450 gram ren fisk i uken, og minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild.
Tips:
Bakte hvitløksfedd er noe av det beste jeg vet. Ha dem i panna (med skall på slik at de ikke brenner seg) når du steker fisk eller kjøtt. Bakes så videre i ovnen til de er gjennomstekt. Hvitløksfeddene avgir god smak til kjøttet eller fisken når du steker dem i panna, samt de smaker kjempe godt etterpå! Prøv du også 🙂
Velbekomme!
Åhh, dette så supergodt ut!
Må prøve i morgen 🙂
Så kjekt at du bruker bloggen så aktivt Ellen! Blir det fersk torsk fra fiskehandleren i morgen da?
Ja, kanskje det!!? Har ikke tenkt på det engang… God idé. <3
Denne oppskriften kan jeg anbefale.
Hadde et vennepar på besøk i dag og da serverte jeg torsk med timian og hvitløk. Slengte bare oppi litt ekstra poteter, løk, soya osv.
Fikk masse skryt av gjestene også 🙂
Gode smaker og jeg likte særlig granateple idèen.
Gjorde retten litt syrligere pluss man fikk noe «crispy» å tygge på i forhold til stappen og fisken.
Rett og slett nydelig!!
Liker så godt denne siden din Inger Lise!
Peace & Love h
Hei Hanne!
Så kjekt at du liker siden min, og ikke mimst bruker den. Kjekt!
Har ikke vært så aktiv i det siste, men kommer sterkt tilbake. Kjekt å dele goder;-)
Stor klem fra en matglad Inger Lise til en matglad Hanne:-)
Så mange fristende og sunne oppskrifter! Fantastisk med gode hverdagsretter fulle av næring 🙂 Denne ser kjempegod ut – og skal serveres nå i ettermiddag!
Hilde
Hei Hilde:-)
Takk for gode ord! Håper torsken ble velykket:-)
Torsken ble helt nydelig – og står på bordet igjen i dag! 🙂
Hei Hilde 🙂 Det gleder meg å høre!