Mandelkarameller

MandelkaramellerMandelkarameller… Nam! Har du ikke laget dette før så anbefales det:-) Enkelt og greit. Ikke så sunt- men en eller to skader ingen! Det er viktig å unne seg litt godt inni mellom. Oppskriften har jeg hentet fra melk.no (har bare justert litt fremgangsmåten, samt tilsatt litt ekstra nøtter i den da jeg synes det smaker aller best).

Finn frem:

  • 100 g smør
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 1 ts vaniljesukker
  • Litt grovhakket mandler (en håndfull eller mer etter ønske)

Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en kjele og koke opp! La det småkoke i ca 30 minutter. Rør underveis. Når du tror den er ferdig, skal den trolig kokes enda litt til. Ta dråpeprøven for å teste om den er ferdig.

Slik gjør du: Ta en dråpe med karamellmasse og dyppe den i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.

Hell massen over i en teflon belagt brødform eller lignende. Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir. La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.

 1 porsjon gir ca 50 stk fløtekarameller (men det er alt etter hvor store du lager dem).

Kjekt å vite:
Helsedirektoratet anbefaler at en spiser litt nøtter hver dag. Spiser du en karamell eller to i får du dekket litt av dette behovet. Det er lov å tenke litt slikt? Eller? 😉 (Bare ikke spis for mange, eller for ofte!)

Tips:
Har du andre nøtter du liker veldig godt- så prøv gjerne med andre sorter også! Hasselnøtter for eksempel smaker også kjempe godt. Eller hva med å blande flere sorter?

Hakk nøttene på en food prosessor- da går det fort og en unngår nøtter overalt.

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.