Fylte fullkornspannekaker med cottage cheese og banan

Fullkornpannekaker

Pannekaker er ikke bare pannekaker her i huset. Fyll dem med cottage cheese, bananskiver og hakkede mandler! En absolutt pannekakefavoritt! Her til 6-7 pannekaker.

Finn frem:

  • 3 dl fullkornsmel/fibra
  • 1 dl havregryn
  • 5 dl ekstra lett melk
  • 1/3 ts salt
  • 4 egg
  • 1-2 ss cottage cheese i hver pannekake
  • 1/2 banan i skiver i hver pannekake, eller etter smak
  • 1 ss hakkede mandler i hver pannekake
  • Litt melange til å steke med

Fremgangsmåte:
Lag pannekakerøre som beskrevet her. Og når du steker pannekakene så fordeler du fyllet jevnt fordelt på den ene siden av pannekaken. Altså; hell en øse med pannekakerøre i pannen. Legg fyllet på den ene halvdelen (med en gang før det rekker å stivne). Når pannekaken er stivnet så bretter du den delen av pannekaken som det ikke er fyll på over på den siden fyllet er på og stek noen sekunder til. Snu deretter pannekaken og stek litt til på andre siden. Pass på at du ikke har for sterk varme! Del den så i to og legg fint opp på tallerken. Pynt gjerne med litt ekstra fyll på tallerken slik som på bildet.

Kjekt å vite:
I denne oppskriften fnnes ikke tilsatt sukker, og det beste av alt du savner det ikke heller (iallfall ikke jeg)! Bananen er nemlig naturlig søt, men hvis du ønsker så kan du kutte opp litt fiken eller dadler å ha i sammen med resten av fyllet for å få litt mer søtsmak (istedenfor sukker).

Tips:
Du kan fylle pannekakene med hva som helst! Hva med å lage en pannekake dessert neste gang? Fyll pannekaken med mørk hakket sjokolade og nøtter, med en frisk fruktsalat til! Nam 🙂

Velbekomme!

2 tanker om “Fylte fullkornspannekaker med cottage cheese og banan

  1. anne

    inger lise du lager flotte, sunne retter som alle frister og inspirerer. naa skal jeg prove meg igjennom noen naar vi endelig har kommet i orden i singapore ) anne

    Svar
    1. sunnefristelser

      Hei Anne 🙂 Takk for hyggelig tilbakemelding! Håper dere får det helt fantistisk i Singapore! Spis masse black pepper crab for meg!!! nam! Heldigen deg! Inger Lise 🙂

      Svar

Legg inn en kommentar