Tacopai

Tacopai
Nok en utgave av taco tenker du sikkert n√•? ūüėČ Og ja, det stemmer ūüôā Tacopai. Dette tar ingen ende.. Hehe.. Det smaker faktisk veldig godt! Lett er det ogs√•! Har du ferdig paiform p√• frys s√• er det fort gjort √• smelle sammen en tacopai en fredagskveld. Det var min kj√¶re svoger som introduserte dette til meg for litt over 2 √•r siden. Og her kommer min utgave av paien ūüôā Nok til ca 4 porsjoner med salat til!

Finn frem:

  • 400 g karbonadedeig
  • ca 2 ss stekeolje
  • 1 boks creme fraiche light
  • 1/2 boks cottage cheese
  • 1 stk l√łk
  • 3 fedd hvitl√łk
  • ca 3 ss hjemmelaget tacokrydder
  • ca 100 g reven ost
  • ca 6-7 r√łde cherry tomater
  • ca 6-7 gule cherry tomater
  • 10 stk persilleblad
  • Urtesalat
  • salt og pepper
  • 1/2 r√łd paprika
  • 2 dl sammalt hvete grov
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl vann
  • 2 ss raps- eller solsikkeolje
  • 1/4 ts salt

Fremgangsmåte:
Lag grov paideig ved √• blande sammalt hvete, hvetemel, 1 dl vann, 2 ss olje og 1/4 ts salt i en bolle. Bland godt f√łr du trykker den med hendene i en paiform. Lag sm√• hull med en gaffel i bunnen av paien. Forstek p√• 180 grader i ca 5 min og sett til sides.

Kutt hvitl√łk, l√łk og paprika i terninger og sett til sides. Stek karbonadedeig i 2 ss olje. P√• slutten av steketiden har du i l√łk, paprika, hvitl√łk og tacokrydder. Stek videre noen minutter og tilsett creme fraiche. R√łr godt og gi et lite oppkok. Ha s√• fyllet i den forstekte paiformen. Fordel cottage cheese og reven ost over. Tilslutt deles cherrytomatene i to og legges i paiformen p√• toppen sammen med noen blader av bladpersille eller koriander (mest for pyntens skyld). Stek paien i ovnen p√• 180 grader, p√• midterste rille, i ca 40 minutter. Paien skal v√¶re gyllen i fargen, s√• her m√• du se ann tiden litt da alle ovner steker ulikt. Server med gr√łnn salat, salsa, guacamole og kesam.

Kjekt å vite:
Denne tacopaien er sunn fordi det er benyttet karbonadedeig istedenfor kj√łttdeig og creme fraiche light istedenfor vanlig creme fraiche. I tillegg har jeg byttet ut litt av den revne osten med cottage cheese.

Paideigen er laget av kun mel, vann og litt olje istedenfor med sm√łr/margarin. Dette er s√• klart en smaksak! Pr√łv begge deler og finn ut hva du liker best ūüôā En sparer opp mot halvparten av kaloriinnholdet hvis en lager paideig uten sm√łr/margarin. For eksempel inneholder en paideig best√•ende av 125 g sm√łr og 200 g hvetemel oppmot hele 1600 kalorier, mens paideigen benyttet i denne oppskriften er p√• ca 770 kcal (n√¶ringsberegnet med SomeBody.no)

Tips:
Bytt gjerne ut litt av vannet i paideigen med yoghurt naturell for mer smak!

Lag gjerne hele paien noen timer i forkant s√• er det bare til √• varme den opp rett f√łr servering! Er det rester igjen s√• frys ned i porsjoner og ha til lunsj en dag ūüôā

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.