Koriander pesto kan brukes til så mangt. Smør på skiven, bland i kokt fullkornspasta, i supper, til salater osv.. Denne utgaven er laget med jarlsbergost istedenfor parmesan og solsikkefrø istedenfor pinjekjerner. Kjempe god, prøv du også!
Finn frem følgende:
- 80 g olje (for eksempel solikke, raps eller mild oliven)
- 30 g solsikkefrø (ev pinjekjerner)
- 2 fed hvitløk
- ca 70 g fersk koriander
- 40 g jarlsbergost, reven (ev parmesan)
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Finn frem foodprosessoren og ha i alle ingrediensene. Kjør til en fast pure. Ønsker du en litt løsere konsistens kan du eventulet ha i litt mindre solsikkefrø og/eller ost, eller bare spe på med litt mer olje.
Kjekt å vite:
Pesto generelt har en del olje i seg så husk på at de kan inneholde en del kalorier. Det er altså ikke meningen en skal spise mye om gangen da den i tillegg er veldig rik på smak.
Tips:
Er du en eier av en morter- kan du lage pesto i den også. Pesto blir orginalt laget i en morter.
Velbekomme!