3 gode grunner for å velge grov pizzabunn: Den gir en bedre metthetsfølelse, er mer næringsrik og smaker bedre enn vanlig pizzabunn! Her er oppskrift på to langpanne pizzabunner.
Finn frem:
- 440 g fullkornmel + litt til utbaking
- 170 g havremel
- 90 g sesamfrø
- 80 g solsikkefrø
- 4 ss olivenolje
- 1 pk tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 5 dl lunket vann
Fremgangsmåte:
Finn frem kjøkkenmaskinen. Ha alt i eltebollen og elt deigen på medium styrke i ca 10 min. Ha evenetuelt litt mer mel i slik at deigen slipper bollen. Hev så i en times tid til dobbel størrelse. Del deigen i to og kjevle ut deigen slik at de passer til to stk langpanner.
Kjekt å vite:
Helsedirektoratet anbefaler at 50-60 prosent av energien kommer fra karbohydrater. Brød og kornprodukter er den største kilden til karbohydrater. En bør velge grovt brød og mel fordi det er en god kilde til vegetabilske proteiner, B-vitaminer og vitamin-E, samt inneholder mye av sporstoffene jern og sink.
Denne pizzabunnen får topp score i Brødskala´n. Her kan du sjekke hvor grov brødbaksten din er.
Tips:
Det er lurt å lage dobbelt opp når en første er i gang med bakingen. Lag for eksempel to pizzaer (og frys ned den ene til en annen anleding), halvstek den ene pizzabunnen og frys ned eller lag herlige grove pizzahorn? Alt holder seg godt i fryseboksen 🙂
Velbekomme!
Hvor lenge skal den stå i ovnen, og på hvilken grad? har veldig lyst å prøve denne! 🙂
Heisann! Bunnen stekes på vanlig måte. 220 grader i ca 15-20 min, alt etter hvor mye fyll du har på:) Husk også at ingen ovner steker likt- så du må nesten prøve deg frem! Lykke til!
ok, tusen takk 😀
Hei!
Prøver meg på en kommentar selv om det er en stund siden innlegget ble postet 🙂 Hvordan tror du det går å bruke vanlig havregryn som ikke er malt til mel? Og hvor stor er langpannen sånn ca?
Hei:) Beklager sent svar. Det går nok helt fint, men da må du gjerne beregne litt mer veske da havregrynene trekker til seg en del vann. Du kan gjerne bare ha litt mer av fullkornmelet og litt mindre havregryn..? Bare pass på at deigen ikke blir for klissete- juster med mel! Lykke til:)