Hjemmelaget Fajitas!

Fajitas
Lag din egen hjemmelaget fajitas neste gang! Jeg garanterer god smak 🙂 Beregn litt tid til marinering av kjøttet (minimum 1 døgn). Jeg lot kjøttet marinere i 3 dager- som bare ga fantstisk god smak! Oppskriften har jeg tatt vare på fra mine dager som kokkelærling. Sunt og godt! Her til ca 4 porsjoner.

Finn frem:

  • ca 600 g oksekjøtt av type mørbrad eller ytrefilet
  • 1,5 stk saften av lime
  • 1-2 stk chili (juster etter smak)
  • 3-4 fedd hvitløk (juster etter smak)
  • ca 1,5 dl øl
  • ca 0,75 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1,5 ss sort hel pepper (grovkvernet)
  • 2 ss worchestersaus
  • 2-4 ss stekeolje
  • 1 stk gul løk
  • 1/2 stk squasj
  • 1 stk rød paprika
  • 1 håndfull fersk koriander
  • Fullkorn tortilla (1-2 lefser til hver)
  • Hjemmelaget guacamole
  • Hjemmelaget salsa
  • Romano salat
  • 1 stk fersk mango
  • 12 stk cherrytomater
  • salt

Fremgangsmåte:
Start med å skjære bort fett og eventuelt sener fra kjøttet. Kutt det så i strimler og sett til sides i en bolle. Tilsett finhakket hvitløk, chili, grovkvernet sort pepper, soyasaus, worchestersaus, sukker, øl og limesaft sammen og bland godt! Dekk så med plastfolie eller et tett lokk. La kjøttet marinere i kjøleskapet minimum ett døgn, eller opp til 3 døgn.

Kutt paprika og løk i strimler og squasj i halvmåner. Koriander finhakkes og has i en liten skål. Lag salsa og guacamole og sett kaldt. Vask salatbladene og tørk dem godt. Kutt opp mango og cherrytomater og ha i salaten. Bland gjerne litt salt i salaten også for mer smak.

Nå steker du kjøttet  i olje (i flere omganger på høy varme slik at du unngår at kjøttet koker når du steker det, og hell eventuelt av litt av marinaden også før du begynner å steke). Sett så kjøttet til sides og stek grønnsakene (løk, paprika og squasj) noen få sekunder og sett til sides. Rett før du skal servere retten har du stekepannen  eller woken på høy varme og varmer opp kjøttet og grønnsakene sammen noen få minutter (ikke overstek da kjøttet blir tørt og grønnsakene vasne). Smak til om du behøver mer salt Husk at soyasaus kan være ganske salt. Dryss over finhakket koriander.

Tortilla lefsene varmes i ovnen slik som angitt på pakken.

Samle gjestene og NYT nå din hjemmelaget fajitas!

Kjekt å vite:
Det stemmer at du kan gå i butikken å kjøpe ferdig pose fajitas krydder. MEN- det kan faktisk ikke sammenlignes med den hjemmelaget varianten. Denne oppskriften gir deg nemlig en ekte følelse av fajitas! Dessuten så inneholder ofte ferdige krydderblandinger alt for mye salt (og andre fremmed elementer), som er ugunstig for oss i for høye doser. Så ved å lage din egen hjemmelaget variant er det du som er sjefen, for blant annet saltinnholdet i maten din 🙂

Tips:
Har du smakt forskjell på varmebehandlet sort hel pepper kontra ikke varmebehandlet? Jeg kjøper stort sett sort hel pepper i store mengder fra innvandrerbutikk (0,5 kg). Når jeg kommer hjem så setter jeg stekepannen på høy varme og har i pepperkorna. Jeg lar pepperen bli så varm at det ryker av dem (og gjerne begynner å poppe rundt i pannen) samtidig som jeg rister (rører i) godt. Deretter avkjøles dem. Ved å varmebehandle pepperen på denne måten får du ut en aroma du ikke visste peppper inneholdt! Pepper, som du trodde var vanlig sort pepper er ikke lenger bare det! Prøv selv forskjellen, du blir positivt overrasket! 🙂

Velbekomme!

Legg inn en kommentar