Hjemmelaget Fajitas!

Fajitas
Lag din egen hjemmelaget fajitas neste gang! Jeg garanterer god smak ūüôā Beregn litt tid til marinering av kj√łttet (minimum 1 d√łgn). Jeg lot kj√łttet marinere i 3 dager- som bare ga fantstisk god smak! Oppskriften har jeg tatt vare p√• fra mine dager som kokkel√¶rling. Sunt og godt! Her til ca 4 porsjoner.

Finn frem:

  • ca 600 g oksekj√łtt av type m√łrbrad eller ytrefilet
  • 1,5 stk saften av lime
  • 1-2 stk chili (juster etter smak)
  • 3-4 fedd hvitl√łk (juster etter smak)
  • ca 1,5 dl √łl
  • ca 0,75 dl soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1,5 ss sort hel pepper (grovkvernet)
  • 2 ss worchestersaus
  • 2-4 ss stekeolje
  • 1 stk gul l√łk
  • 1/2 stk squasj
  • 1 stk r√łd paprika
  • 1 h√•ndfull fersk koriander
  • Fullkorn tortilla (1-2 lefser til hver)
  • Hjemmelaget guacamole
  • Hjemmelaget salsa
  • Romano salat
  • 1 stk fersk mango
  • 12 stk cherrytomater
  • salt

Fremgangsmåte:
Start med √• skj√¶re bort fett og eventuelt sener fra kj√łttet. Kutt det s√• i strimler og sett til sides i en bolle. Tilsett finhakket hvitl√łk, chili, grovkvernet sort pepper, soyasaus, worchestersaus, sukker, √łl og limesaft sammen og bland godt! Dekk s√• med plastfolie eller et tett lokk. La kj√łttet marinere i kj√łleskapet minimum ett d√łgn, eller opp til 3 d√łgn.

Kutt paprika og l√łk i strimler og squasj i halvm√•ner. Koriander finhakkes og has i en liten sk√•l. Lag salsa og guacamole og sett kaldt. Vask salatbladene og t√łrk dem godt. Kutt opp mango og cherrytomater og ha i salaten. Bland gjerne litt salt i salaten ogs√• for mer smak.

N√• steker du kj√łttet¬† i olje (i flere omganger p√• h√ły varme slik at du unng√•r at kj√łttet koker n√•r du steker det, og hell eventuelt av litt av marinaden ogs√• f√łr du begynner √• steke). Sett s√• kj√łttet til sides og stek gr√łnnsakene (l√łk, paprika og squasj) noen f√• sekunder og sett til sides. Rett f√łr du skal servere retten har du stekepannen¬† eller woken p√• h√ły varme og varmer opp kj√łttet og gr√łnnsakene sammen noen f√• minutter (ikke overstek da kj√łttet blir t√łrt og gr√łnnsakene vasne). Smak til om du beh√łver mer salt Husk at soyasaus kan v√¶re ganske salt. Dryss over finhakket koriander.

Tortilla lefsene varmes i ovnen slik som angitt på pakken.

Samle gjestene og NYT nå din hjemmelaget fajitas!

Kjekt å vite:
Det stemmer at du kan g√• i butikken √• kj√łpe ferdig pose fajitas krydder. MEN- det kan faktisk ikke sammenlignes med den hjemmelaget varianten. Denne oppskriften gir deg nemlig en ekte f√łlelse av fajitas! Dessuten s√• inneholder ofte ferdige krydderblandinger alt for mye salt (og andre fremmed elementer), som er ugunstig for oss i for h√łye doser. S√• ved √• lage din egen hjemmelaget variant er det du som er sjefen, for blant annet saltinnholdet i maten din ūüôā

Tips:
Har du smakt forskjell p√• varmebehandlet sort hel pepper kontra ikke varmebehandlet? Jeg kj√łper stort sett sort hel pepper i store mengder fra innvandrerbutikk (0,5 kg). N√•r jeg kommer hjem s√• setter jeg stekepannen p√• h√ły varme og har i pepperkorna. Jeg lar pepperen bli s√• varm at det ryker av dem (og gjerne begynner √• poppe rundt i pannen) samtidig som jeg rister (r√łrer i) godt. Deretter avkj√łles dem. Ved √• varmebehandle pepperen p√• denne m√•ten f√•r du ut en aroma du ikke visste peppper inneholdt! Pepper, som du trodde var vanlig sort pepper er ikke lenger bare det! Pr√łv selv forskjellen, du blir positivt overrasket! ūüôā

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.