Hummus er en av mine favoritt pureer! Den består av kikerter som hovedingrediens, og den kan brukes som dipp til grønnsaker, eller bare på godt hjemmelaget brød eller knekkebrød!
Finn frem følgende:
- 2 bokser kokte kikerter, eller kok selv!
- saften av 1 sitron
- 1 1/2 ts salt
- 1/2 ts spisskummen
- 4 ss malte sesamfrø (tahini). Ev 1-2 ts sesamolje.
- ½ ts chilipulver
- 2 båter hvitløk
- 3 ss kaldpresset olivenolje/rapsolje
- Paprikapulver og ev ristede pinjekjerner til pynt
Fremgangsmåte:
Skyll kikertene godt i kaldt vann og kutt hvitløk i små biter. Deretter has alle ingrediensene i en foodprosessor. Kjør til en jevn puré. Spe med vann til ønsket konsistens (ikke for bløt, da det blir vanskelig å dippe med). Smak den til med salt og pepper. Pynt med et dryss paprikapulver/chilipulver, solsikkefrø eller hakket persille/koriander- eller noe annet godt 🙂
Kjekt å vite:
Kikerter beatår av en god del proteiner. Likevel inneholder ikke kikerter like bra proteinkvalitet som for eksempel kjøtt eller fisk. Men hvis en blander belgvekster (for eksempel kikerter) sammen med kornsorter (for eksempel ris) så får en like bra proteinkavlitet som i et stykke kjøtt eller fisk.
Tips:
Tahini får du kjøpt i innvandrer butikk.
Velbekomme!