I helgen er det lov å kose seg litt ekstra. Det er vi iallefall flinke til her i huset. Her kommer en sunn egg/bacon variant med mindre bacon og usunt fett enn en vanligvis gjerne har på? Her til 2 porsjoner.
Finn frem:
- 2 ristet grovbrød skiver
- 1/2 avokado
- 1 håndfull spinatsalat
- 2-3 ringer med rødløk
- 2 skiver bacon
- 2 egg
- 4 ringer rød paprika
- 1/4 sitron
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Rist skivene i brødrister eller i ovn (jeg brukte gulrot- og solsikkebrød). Vask spinatsalaten og kutt rødløk, paprika og avokado i skiver. Ha sitronsaft over avokadoskivene. Stek egg og bacon. Ferdig! Nå er det bare å samle alt på brødskiven. Dryss over salt og grovkvernet sort pepper. En spiser ofte med øynene så det er viktig at det ser bra ut!
Kjekt vite:
Avokado inneholder en del fett, men dette fettet består i stor grad av enumettede fettsyrer som er gunstig for oss. Avocado inneholder også en del E-, B- og C- vitaminer, og i tillegg inneholder den en del proteiner.
Tips:
En kan pynte med en balsamico/soya reduksjon i bunn på tallerken. Eller noe annet festlig som en har på lager…
Velbekomme!