Egg og bacon

331166_363779250312564_928454412_o
I helgen er det lov å kose seg litt ekstra. Det er vi iallefall flinke til her i huset. Her kommer en sunn egg/bacon variant med mindre bacon og usunt fett enn en vanligvis gjerne har på? Her til 2 porsjoner.

Finn frem:

  • 2 ristet grovbrød skiver
  • 1/2 avokado
  • 1 håndfull spinatsalat
  • 2-3 ringer med rødløk
  • 2 skiver bacon
  • 2 egg
  • 4 ringer rød paprika
  • 1/4 sitron
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Rist skivene i brødrister eller i ovn (jeg brukte gulrot- og solsikkebrød). Vask spinatsalaten og kutt rødløk, paprika og avokado i skiver. Ha sitronsaft over avokadoskivene. Stek egg og bacon. Ferdig! Nå er det bare å samle alt på brødskiven. Dryss over salt og grovkvernet sort pepper. En spiser ofte med øynene så det er viktig at det ser bra ut!

Kjekt  vite:
Avokado inneholder en del fett, men dette fettet består i stor grad av enumettede fettsyrer som er gunstig for oss. Avocado inneholder også en del E-, B- og C- vitaminer, og i tillegg inneholder den en del proteiner.

Tips:
En kan pynte med en balsamico/soya reduksjon i bunn på tallerken. Eller noe annet festlig som en har på lager…

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.