Laks og fullkornspasta

536391_392215360802286_1741309400_n
Er du glad i fisk og pasta? Da er denne retten et «must». Sunt og godt. Her til 3-4 personer.

Finn frem:

 • 4 stk laksefilet (a 125 g)
 • 1/2 brokkoli
 • 1 stk løk
 • 2-3 fedd hvitløk
 • 1 bunt gressløk
 • 3 dl lett melk
 • 3 dl matfløte
 • saft av 1/4 sitron
 • 1-2 ss olje
 • reven parmesan
 • 1 pk ruccula
 • Salt og pepper
 • 1 ts maizena (rørt ut i 1 dl vann).

Fremgangsmåte:
Sett på vann til pastaen. Vask alle grønnsakene og rucculasalaten, og skrell løk og hvitløk. Del brokkoli i små buketter og skrell stilken og kutt i passelige biter. Kutt løken og hvitløken smått. Finhakk gressløken. Fjern skinnet til laksen, og eventult bein og kutt i små terninger. Hold grønnsakene og fisken separert, de skal nemlig ikke i kasserollen samtidlig.

Kok pastaen som anvist på pakken, og hold den varm til sausen er klar. Finn en kasserolle, eventuelt en stekepanne med litt høy kant. Varm opp gryten og tilsett oljen. Stek løk og hvitløk blankt. Ha i melken og matfløten. Kok opp. Tilsett brokkoli, laks og maizena blandingen. La fisken trekke i sausen til den er gjennomkokt. Smak til med sitron, salt og pepper, og bland i gressløken rett før servering. Du velger selv om du vil blande pastaen i sausen eller ha det separert. Legg opp fint på tallerken og ha en håndfull ruccula på toppen, samt litt reven parmesan.

Kjekt å vite:
Bruk fullkornspasta istedenfor vanlig pasta. Fullkorn bidrar til økt inntak av fiber, samt en får i seg mer vitamner og mineraler enn hvis en bruker vanlig pasta!

Tips:
Ikke la sausen koke for mye, da vil den garantert skille seg på grunn av lavt fettinnhold i sausen (3 dl matfløte utgjør ca 50 g mindre fett (og 400 kcal mindre) enn 3 dl vanlig kremfløte). Matfløte er dermed et bedre alternativ til hverdagsmat! Til helgen snakker vi ekte saker 😉

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.