Kylling Wok

470494_368918459798643_1424464857_o
Jeg kutter. Steinar woker. Jeg legger opp på tallerken. Bra team! Retten smakte fortreffelig, også med spisepinner helt fra Kina! (tusen takk Ingvild)! Her til 4 personer.

Finn frem:

 • 4 stk kyllingfileter
 • 4 stk sjampingjong
 • 1/2 squasj
 • 1 stk rødløk
 • 2 stk gulrot
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 chili
 • 1/3 gl minimais
 • 1 rød paprika
 • 3 dl Kyllingkraft (ev buljong blandet ut i vann)
 • 4 ss soyasaus
 • 3 ss østersaus
 • 1 ts maizena (blandet ut i 1 dl av kyllingkraften)
 • 2 ss sesamfrø
 • 1/4 sitron
 • 2 ss peanøtter
 • litt olje til steking
 • Ev frisk koriander/persille

Fremgangsmåte:
Kutt kyllingbryst i strimler. Grovkutt sopp, rødløk, squash, gulrot, paprika. Får å få et mer asiatisk utseende på grønnsakene så pleier jeg å skåkutte dem. Finhakk hvitløk og chili. Hold alt separert. Finn frem resten av ingrediensene, slik at alt står klar til bruk. Har du ikke wok kan du bruke en stor stekepanne.

Varm opp woken- ha så i olje. Stek halvparten av kyllingstrimlene  (slik at det ikke begynner å koke). Stek dem helt ferdige og sett til sides. Hold dem varme. Steke så løk og hvitløk blankt. Ha i sopp og stek noen minutter før du tilsetter resten av grønnsakene. Wok noen sekunder før kyllingkraften, soyasaus og østersaus og maizenablandingen tilsettes. Kok opp. Ha i kyllingstrimlene og minimais. Kok opp igjen og smak til med salt og pepper. Strø over sitronsaft, sesamfrø, finhakket peanøtter og ev litt frisk persille eller koriander hvis du har liggende.

Kjekt å vite:
Ved steking så er det vanlig at mange heller oljen rett fra flasken direkte i pannen. Selv om vegetabilsk olje er sunt så er det ikke bra å spise for mye av det. En spiseskje olje inneholder ca 100 kcal. Noe å tenke på?

Tips:
Wok alltid med høy varme, og ikke overstek/kok grønnsakene. Det skal skje kjapt! Da beholder en bedre på vitaminene og mineralene i grønnsakene.

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.