Pannestekt laks med lun potetsalat

415537_393556287334860_12115898_o
Pannestekt laks med masse hvitløk og pepper smaker bare himmelsk! Her serveres laksen med lun potetsalat. God hverdagskost! Her til 2 personer.

Finn frem:

 • 2 laksestykker
 • 1 ss olje
 • 1 ss smør
 • 4 hvitløksfedd
 • salt og ca 1 ss sort pepper (på morter eller kvern)
 • 4-5 poteter med skall
 • 1/2 boks kesam/lett rømme
 • 1/2 stk rødløk
 • 1-2 ss sennep, maille (fransk sennep)
 • 1/4 sitron
 • 1 god håndfull bladspinat
 • 1/2 rød paprika

Fremgangsmåte:
Kok potetene møre. Dette kan du gjerne gjøre noen timer i forveien (eller bare bruke noen potetrester fra middagen dagen før). Fin en bolle og kutt potetene i passe terninger. Rødløk og paprika kuttes smått. Vask bladspinaten. Ha potetene, rødløk, paprika, spinat, kesam/rømme, sennep, sitronsaft, salt og pepper i en bolle. Bland godt og smak til! Ha gjerne i litt mer kesam/rømme hvis det trengs (alt kommer ann på hvor store poteter du bruker).

Kutt hvitløk fint og gni den godt inn i laksen. Stek så laksefiletene på middels varme med olje og smør. Kverne over sort pepper. Du kan også steke den i oven hvis du ønsker det. Dryss over salt helt til slutt. Bruk gjerne maldonsalt.

Når laksen er gjennomstekt så er det bare til å legge fint opp på tallerken og nyte det gode måltidet. Dryss gjerne litt av fettet i pannen over fisken helt til slutt. Og har du noen urter liggende- dryss over! Alt grønt som kan drysses over liker vi 🙂

Kjekt å vite:
Fisk har et høyt innhold av mange nødvendige næringsstoffer. og er en god kilde for protein, selen og jod. Fet fisk og tran er de viktigste kildene for omega-3-fettsyrer og vitamin D. Helsedirektoratet anbefaler å spise 300-450 g fisk per uke, der minst 200 g er fet fisk (for eksempel makrell, ørret, laks, sild).

Tips:
Hjemme har jeg to typer salt; vanlig fint salt og maldonsalt (flaket havsalt). Det vanlige saltet bruker jeg i sauser, supper, gryter, salater etc. Havsaltet bruker jeg kun til å drysse over rettene- helt til slutt. Lag for eksempel en god biff og dryss over litt maldonsalt. Jeg lover deg-det smaker fantastisk! Men husk: helsedirektoratet anbefaler et inntak på mindre enn 5 g per dag, så ikke overdriv!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.