Chili con carne!

456799_393555314001624_2009817283_o
Chili con carne er raskt å lage, er sunt og smaker kjempe godt! Perfekt i en travel hverdag 🙂 Her til 4 porsjoner.

Finn frem:

 • 400 g karbonadedeig
 • 1-2 ss stekeolje
 • 1 boks brunebønner/kidney bønner
 • 1 stor rød paprika
 • 2 stk løk
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 ss spisskumin/kumin krydder
 • 1-2 stk chili
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 1 liten boks tomatpurè (140 g)
 • 1 ss sukker
 • 1-2 stk gulrøtter
 • Salt og pepper
 • 1 boks kesam, mager
 • guacamole
 • tortilla chips

FremgangsmĂĽte:
Finhakk chili, hvitløk og løk. Rasp gulroten og kutt terninger av paprikaen. Varm opp oljen i en stekepanne (gjerne en med lokk da det skal kokes en stund). Stek karbonadedeigen godt. Tilsett hvitløk, chili, løk, gulrot, paprika og spisskumin/kumin. La dette steke pü middels temperatur noen minutter. Tilsett sü tomatpurèen og stek noen minutter til. Ha nü i hakkede tomater og spe pü med ca 2 dl vann. La dette smükoke i 25-30 min. Tilsett sü bønnene. Kok ca 5-10 minutter til. Nü gjenstür det bare ü smake til med litt sukker, salt og pepper. Serveres med kesam, hjemmelaget guacamole og litt tortilla chips. Eventuelt litt kokt fullkornsris hvis du foretrekker det.

Kjekt ĂĽ vite:
Bytt ut kjøttdeig med karbonadedeig sü minsker du inntaket av mettet fett betraktlig. Karbonadedeig inneholder faktisk hele 36 prosent mindre fett, samt inneholder nesten 300 kcal mindre enn kjøttdeig.

Husk: tortilla chips er fritert mat, og inneholder derfor en stor mengde fett og kalorier. For eksempel 20 stk tortilla chips inneholder bortimot 200 kcal. Det er lov ü unne seg litt chips, men husk pü at det fort blir smør pü flesk hvis en overdriver!

Tips:
Chili con carne betyr chili med kjøtt og stammer orginalt fra USA (ikke Mexico som mange tror). I orgianlen blir det ogsü brukt rent kjøtt, for eksempel oksebog, høyrygg e.l. Denne varianten krever litt lengre koketid enn nür du benytter vanlig karbonadedeig. Men har du tid en dag- bytt ut karbonadedeigen med oksekjøtt i terninger. Det skal kokes til det er sü mørt at det smelter pü tungen (ca 2 timer). Anbefales!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for ĂĽ redusere spam. LĂŚr om hvordan dine kommentar-data prosesseres.