Lørdagsbiff

456799_393555280668294_780123162_oYtrefilet med soppstuing, brokkoli og hjemmelaget rødvinssaus. Lørdagskvelden er reddet. Her til to porsjoner.

Finn frem:

 • 2 stk ytrefilet
 • 1 ss smør og 1 ss olje
 • 1/3 brokkoli
 • 1/2 pk sukkererter
 • 3 store sjampingjong
 • 1 stk sjalottløk
 • 1/3 pose bladspinat
 • ca 2 dl matfløte
 • 1/2 sitron
 • salt og pepper
 • Rødvinsaus
 • 1 stk Jackob`s oksekraft
 • 3 dl rødvin
 • 2 ss sukker
 • 2 ss rødvinseddik/balsamico eddik
 • 1 ts smør
 • 1 ts maizenajevner

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen på 180 grader. Finn frem en stekepanne. Varm den opp før du har i smøret og oljen samtidlig. Brun biffene på hver side (ca 1/2 min på hver side),og ha dem over i en ildfastform eller noe som tåler høy varme. Ha godt med pepper på.

Når ovnen er varm nok, så har du biffene først i ovnen i 5 min, så hvile på benken like lenge, og deretter i ovnen igjen i 3-4. Det er viktig at biffen får hvile seg etter den stekes slik at saften får tid til å sette seg. Skjærer du i en biff rett etter den er stekt så vil du oppleve at det ofte strømmer blod/væske ut. Steketiden varierer fra hvor tykk biffen er. Prøv deg frem:-)

mens ovnen varmer seg så kuttes soppen i to på langs og så i skiver. Finhakk løken. Stek dette i en panne og hell over matfløten. Kok opp og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha i spinaten og rør litt sammen. Denne vil automatisk synke sammen inn i stuingen. Kok brokkolien i litt lettsaltet vann. Sukkerertene has i kokevannet med brokkolien de siste sekundene. Disse skal kun varmes.

Rødvinsaus:
Ha alle ingrediensene klar. Finn frem en liten gryte, og varm den opp før du tilsetter sukkeret. Smelt sukkeret til karamell, ha så i rødvinseddik/balsamico eddik. La det frese litt fra seg før du heller på rødvinen. Kok ned til det nesten ikke er noe igjen i gryten (rett før det svir seg). Pass på at du ikke svir rødvinen- det er fort gjort! Tilslutt har du på kraften. Kok opp og kok noen minutter. Rør inn smøret i sausen og ev jevn med maizenamel hvis du ønsker det. Dette er en saus med mye smak, så du behøver ikke mye på tallerken. Smak til med salt og pepper. Frys ned resten så har du til en annen anledning:-)

Dander nå alt fint opp på tallerken, og nyt dette herlige måltidet!

Kjekt å vite:
Helsedirektoratet anbefaler oss å begrense mengden bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt, og heller velge magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Det anbefales å ikke spise mer rødt kjøtt enn 500 gram per uke. Dette tilsvarer to til tre middager og litt kjøttpålegg. Rødt kjøtt er kjøtt fra svin, storfe og sau.

Tips:
For å lage en god rødvinssaus kreves det en god base. Hjemmelaget kraft krever en del tid, så hvis du ikke har tid/ kunnskap eller mulighet så er «Jacob`s oksekraft» et veldig bra alternativ. Den kan kjøpes på «Meny» eller «Helgø». «Jacob`s oksekraft» er en ferdig redusert kraft av høy kvalitet. Jeg har alltid en slik tilgjengelig. Anbefaler også alle andre å teste ut denne kraften! 

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.