Quinoa salat

Quinoasalat
Før vi vet ordet av det er grillsesongen i gang 🙂 Lag denne oppskriften som tilbehør til grillmaten for eksempel. Her til 2-3 porsjoner.

Finn frem:

 • 2 dl quinoa
 • 4 dl vann
 • 3 vĂĽrløk
 • 3 ss gresskarkjerner
 • 1-2 fedd hvitløk
 • 1 avokado
 • 2-3 ss hakket fersk korander eller persille
 • 2-3 gode hender med bladspinat
 • 1/2 sitron
 • 2 ss olivenolje
 • salt og pepper

FremgangsmĂĽte:
Vask quionoaen godt under kaldt rennede vann med hjelp av en sil. Finn frem en gryte og tilsett kornene sammen med vann og litt salt (ev litt buljong for ü fü mer smak). Kok i ca 10 min. Avkjøl quinoaen før du blander den med resten. Mens dette koker finhakker du hvitløk, vürløk og korander/persille. Vask bladsalaten. Kutt avokadoen i terninger eller skiver. press litt sitron over avokaden med en gang du har kuttet den for ü forhindre oksidering (at den blir brun). Smak til!

Kjekt ĂĽ vite:
Quinoa inneholder blant annet dobbelt sĂĽ mye protein som ris og er en god kilde til fosfor, jern, magnesium, vitamin A, E og B. Quinoa er dessuten glutenfritt og kan nytes av alle som har glutenintoleranse.

I denne salaten für du i deg gode fettsyrer fra gresskarfrøene, olivenoljen, quinoaen og avokadoen! Spis med god samvittighet:-)

Tips:
Quinoa kan kjøpes pü helsekost. Det finnes büde røde, sorte og hvite korn. Den hvite vaianten er den mest vanligste.

Bruker du mye salat hjemme sü vil jeg anbefale deg ü handle inn en salatsynge. Etter du har vasket salaten tromler den tørr i en salatslyngen! Genialt! Du kan fü tak i dette hvor som helst, men jeg kan anbefale IKEA sin. Den funker kjempe fint:-)

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for ĂĽ redusere spam. LĂŚr om hvordan dine kommentar-data prosesseres.