Vi hadde bursdagsfeiring i går, og da ble denne kaken midtpunktet 🙂 Oppskriften fikk jeg av en god kollega av meg på havet. Farlig god! Her til en rund kakeform (26 cm i diameter).
Finn frem:
- 3 stk eggehviter
- 3 dl sukker
- 20 stk ritz kjeks
- 3 dl peanøtter
- 2 ss sukker
- 3 eggeplommer
- 30 g smør/margarin
- 0,5 ts vaniljesukker
- 50 g mørk sjokolade
- 1/2 liten med fløte
Fremgangsmåte:
Pisk eggehviter og 3 dl sukker til marengs. Pisk eggehvitene stive før du tilsetter sukkeret. Kjør ritz kjeks og peanøtter i food prosessor til en fin masse. Bland så dette sammen med marengsen og ha i smurt springform. Stek på 160 grader i ca 30 min. Lag sjokoladeglasur ved å piske eggeplommer og 2 ss sukker til eggedosis. Smelt smør/margarin og sjokolade over vannbad. Bland så dette i eggedosisen sammen med vaniljesukkeret og avkjøl. Pisk kremfløten.
Når kakebunnen er avkjølt og flyttet over på et kakefat så kan pisket kremfløte has over. Sjokoladeglasuren har du i en sprøytepose og lag et rutet mønster over kremen. Pynt med litt hakkede og hele peanøtter over tilslutt.
Kjekt å vite:
Peanøtter inneholder i stor grad sunt fett, men også litt av det usunne fettet (mettet fett). Peanøtter er også rik på både protein, kostfiber, vitamin E, Tiamin (vitamin B), magnesium og kalium, samt er en god kilde til jern. Helsedirektoratet anbefaler en liten håndfull nøtter hver dag!
Ps: Denne kaken inneholder ca 4500 kcal. Deler vi på for eksempel kaken inni 12 kakestykker så blir et kakestykke 375 kcal….. Jeg sier ikke mer. Bare nyt for harde livet, og ha en god treningsøkt etterpå 😉
Tips:
Har du ikke sprøytepose tilgjengelig så kan du bruke vanlig frysepose. Funker veldig bra til dette formålet det også 🙂
Velbekomme!
ah.. den så knall god ut. vurderer å fikse kake nå 😀 hvor mye kremfløte? 1/2 liten? (liter??)
Takk 🙂 Den er kjempe god! 1/2 liten er 3 dl fløte. Den minste kartongen du får kjøpt:-) Jeg skal endre på oppskriften. Takk for at du gav beskjed. Lykke til med kakebaking:-)
Hei. Kan denne kaken lages dagen i forveien?
Hei:) Beklager sent svar. Du kan fint lage kaken dagen før ja. Eller du kan lage den et par uker før og bare fryse den. Det samme gjør du med sjokoladefyllet. Lykke til!