Avokado dipp!

Avokadodipp
Avokado er en av mine favoritt frukter! Det ligger stort sett alltid avokado klar til å lage et eller annet. Et eller annet ble denne gang en avokado dipp/dressing liknende sak. Her av 2 avokado.

Finn frem:
2 stk avokado, spisemoden
2-3 fedd hvitløk
1 stk vårløk
ca 6 sukkererter
1/4 sitron
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Del avokado i to. Steinen sitter nå fast i den ene halvdelen. Bruk en skarp kviv å hamre knivbladet inn i steinen, vri litt om og steinen skal løsne hvis avokadoen er moden nok. Nå kutter jeg bare i skiver rett inn i skallet på avokadoen og så på tvers slik at det blir terninger. Finn en spiseskje og grav ut fruktkjøttet og ha i en bolle. Bruk en gaffel til å mose avokadoen. Hell over sitronsaft slik at den ikke oksiderer (får brun farge). Kutt sukkererter og vårløk i tynne skiver. Finhall hvitløk. Bland alt og smak til med salt og pepper! Ferdig 🙂

Kjekt å vite:
Avokado har i motsetning til andre frukt og grønnsaker et relativt lavt vanninnhold og et høyt fettinnhold som varierer fra 16 – 30 %. Fettet består i stor grad av sunt fett (enumettede fettsyrer) som er bra for oss. Avokado er også rik på proteiner og inneholder E-, B- og C- vitaminer. En stk avokado (ca 150 g) inneholder bort imot 300 kcal, så selv om det er sunt så blir det fort smør på flesk selv med denne frukten.

Tips:
Smør avokadodippen på brødskive, knekkebrød eller bruk som dipp til oppkuttet gulrot, agurk eller noe annet godt!

Velbekomme!

2 kommentarer til “Avokado dipp!

    1. sunnefristelser Innleggsforfatter

      Heisann! En åpnet avokado i seg selv holder ikke veldig lenge i kjøleskap før den oksiderer (Blir brun) selv om det er sitron på. Så dippen bør nok spises samme dag, senest dagen etterpå hvis den er i en lufttett beholder, men selv da kan den bli misfarget.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.