Ananas 123!

ananas123
Ananas 123 inneholder kun 3 ingredienser. Vann, ananas og druer! Server som en lett, frisk dessert, eller bare som en iskald forfriskning på en varm og solfullt sommerdag!
Her til ca 4 porsjoner.

Finn frem:
1/2 ananas
ca 1-2 dl vann (eller farris/bris)
ca 15 blå druer

Fremgangsmåte:
Kutt av skrellet på anansen. Del ananasen i grove biter. Frys ned ananasen i en pose. Når denne er frossen så finner du frem food prosessoren! Finhakk eller grovhakk noen druer  før du begynner prosessen! Ha nå ananasen i food prosessoren og spe med vann mens motoren går. Når anansen har fått en luftig og myk konsistens så er den ferdig (mulig du må stoppe opp og røre litt inni mellom). Enklere kan det ikke bli 🙂

Kjekt å vite:
Is som du kjøper i butikken inneholder som oftest en del tilsatt sukker. Denne oppskriften inneholder ikke noe sukker kun fruktsukker fra frukten!

Inntaket av tilsatt sukker bør begrenses til 10 prosent av det samlede energiinntaket (energiprosent). 10 energiprosent tilsvarer et samlet daglig inntak av sukker på 55 gram for en kvinne og 70 gram for en mann. Til sammenligning gir en halv liter brus 50 gram sukker.

Tips:
Prøv å bytt ut vannet med for eksempel champangne, musserende eller hvitvin og server i fint selskap som hvilerett.

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.