Protein Briks

Proteinbriks
Frø og nøtter blandet sammen med egg. Myke og gode. Smaker rett og slett perfekt med litt godt pålegg på! Oppskriften fikk jeg av en kollega av meg på havet (tusen takk Martha). Hun har hentet oppskriften fra en kokebok om lavkarbokost. Jeg har justert litt på orginal oppskriften. Her til et stekebrett!

Finn frem:
5 egg
2 1/2 dl solsikkefrø
2 1/2 dl sesamfrø
2 1/2 dl knuste eller hele linfrø
2 1/2 dl finhakket mandler
1 ts salt

Fremgangsmåte:
Visp eggene og bland inn resten av ingrediensene. Smør det hele utover på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Stekes midt i ovnen ved 190 grader i 10-15 minutt.
Skjæres opp i ruter etter litt avkjøling. Briksene kan oppbevares i kjøleskap i 4-5 dager eller fryses (tiner på bare få minutter).

Kjekt å vite:
Proteiner er nødvendige for oppbygning av nye celler – både under vekst og til vedlikehold av kroppen. Proteiner er store molekyler som er bygd opp av aminosyrer.

Fisk, kjøtt, melk, ost og egg er rike på proteiner. Vegetabilske matvarer som korn, bønner og nøtter er også viktige proteinkilder.

Tips:
For variasjon kan mengden av de ulike frøene varieres etter hva du har og hva du liker. Bytt ut for eksempel mandler med valnøtter, og prøv med andre typer frø og korn. Totalmengden må imidlertid være som angitt over.

Velbekomme!

14 kommentarer til “Protein Briks

 1. Inger Lise

  Det er de perfekte til ja:-) Prøv med tomatpesto, ost og paprika for eksempel. Og avokado!! Tomatpesto finner du også oppskrift på her inne. Lykke til med oppgaveskriving!!

  Svar
 2. Nyte

  Det så kjempegodt ut, nesten som knekkebrød oppskrift men med egg : Må prøves !!

  -takk for at du deler 😉

  Liker forøvrig alle dine innlegg, men det tar litt tid å kommentere siden man må fylle inn navn,email,nettsted etc. Men leser alt med stor interesse 🙂

  Svar
  1. Inger Lise

   Heisann:-)
   Ja, de er nesten som knekkebrød. Bare mykere og tar mye kortere tid i ovnen:-) Helt geniale!

   Veldig kjekt med positiv tilbakemelding, tusen takk:-) God og sunn mat må bare deles:-)
   Ha en god dag videre!
   Hilsen Inger Lise

   Svar
 3. Cecilie Moestue

  Hei!
  Jeg fant ingen mailadresse på bloggen din, så derfor legger jeg igjen en kommentar isteden.

  Jeg skriver matartikler på http://www.sol.no , og lurer på om jeg kan få bruke bildet samt linke til bloggen din i en artikkel?

  På forhånd takk for svar.

  Hilsen Cecilie Moestue i SOL.no

  Svar
  1. Inger Lise

   Heisann:-)

   Så hyggelig! Du må bare bruke bildet og linken til bloggen forutsatt at det bare er dette bildet. Hvis du vil bruke flere bilder så er det bare til å ta kontakt. Jeg skal opprette en e-post konto for sunne fristelser, har bare ikke kommet så langt enda. Den finner du under «om meg» på forsiden av bloggen snarest hvis du ønsker å ta kontakt igjen i fremtiden 🙂

   Mvh Inger Lise

   Svar
    1. Inger Lise

     Ja du må bare bruke bildet fra den oppskriften også:-) Publiser gjerne linken her når innlegget ditt er ferdig:-)

     Inger Lise 🙂

     Svar
 4. Maja Fjellvær

  Hei, lagde disse i går! Syns de er kjempe gode, og en suksess, dette blir nokk en oppskrift som vil bli brukt mye i tiden framover.

  Men jeg lurer på om det er mulig å bytte ut eggene med evt vann eller olje? Jeg prøver og ikke bruke dyreprodukter i matlagingen min og lurer på om det da finnes et alternativ til egg?

  Tusen takk for kjempe god oppskrift!

  Svar
  1. Inger Lise

   Hei Maja! Beklager sent svar. Så kjekt at oppskriften falt i smak 🙂 Jeg ville ikke ha byttet ut egg med olje eller vann for da er det ingen bindemiddel i briksene. Så mye olje inneholder dessuten mye kalorier.

   Jeg vet det finnes et pulver (eggerstatningsmiddel) på helsekost, som er ment til veganere eller andre som ikke tåler egg. Du kan jo prøve ut det? Ellers kan jeg jo anbefale hjemmelaget knekkebrød som går i samme stil: http://www.sunnefristelser.no/2012/02/14/knekkebrod/.

   Lykke til!

   Svar
 5. Lena

  Går det ant å bruke andre frøarter istedenfor de som er nevnt i oppskriften? Feks. gresskarkjerner istedenfor sesamfrø? Disse ser virkelig digg ut!

  Svar
  1. admin Innleggsforfatter

   Hei Lena:-)

   Det går fint ann å bytte ut sesamfrø med gresskarfrø;-) Bruk de frøtypene somdu liker best:-) Det er bare til å prøve seg frem! Lykke til!

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.