Ekte myntete!

Mynte-teEkte myntete, med mynte fra hagen 🙂 Fantastisk frisk, god og sunn te! Med Stevia som søtningsmiddel så smaker denne teen perfekt 🙂 Begge urtene er kjøpt på Wiig gartneri på Orre. Lokalt og herlig! Til ca 3 glass trenger du:

Finn frem:

  • En god hĂĽndfull mynteblader
  • ca 10 hele blader Stevia (med stilk)
  • ca 1 liter varmt vann

FremgangsmĂĽte:
Vask mynte og Stevia under rennende kaldt vann. Kok opp vann og ha alt i en glassmugge. La teen trekke i ca 10 minutter. Velg og du vil sile av bladene eller bare la dem ligge. Server!

Kjekt ĂĽ vite:
Det finnes mange varianter av mynte. De kjennetegnes pü sin karakteristiske aromatiske duft. Mynte er en aromatisk urt og er opprinnelig fra Asia og middelhavsomrüdet. ErnÌringsmessig er mynte rik pü mange vitaminer og mineraler. Den har ogsü vÌrt brukt medisinsk for ü hjelpe fordøyelsen og som en helbredende forbindelse.

Stevia er 300 ganger søtere enn vanlig sukker. Tørket stevia er søtere enn hvis du bruker hele blader. Det som er sü bra med stevia er at den passerer gjennom fordøyelsessystemet uten ü bli tatt opp i kroppen! Mange erstatter derfor sukker med stevia (den egner seg ikke til alt etter min mening, men til denne mynteteen er den helt topp).

Tips:
Frisk mynte kan også brukes som krydder til for eksempel lammekjøtt, fiskeretter, grønnsaksretter, desserter, salater og i drinker 🙂

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for ĂĽ redusere spam. LĂŚr om hvordan dine kommentar-data prosesseres.