Havregrøt med eplerasp!

Havregrøt
Havregrøt blir ingen lei av, vil jeg tørre å påstå 🙂 Her er en helt enkel, sunn og kjempe god grøt uten tilsatt sukker. Økologisk havregryn er også benyttet! Her til 2 porsjoner.

Finn frem:

  • 2 dl store økologiske havregryn
  • 2,5 dl ekstra lettmelk
  • 2,5 dl vann
  • 1 ts kanel
  • 2 ss hakket mandler
  • 1 stk rødt eple

Fremgangsmåte:
Hvis du vet at du skal ha havregrøt dagen før så legger du havregrynene i 2,5 dl vann i en liten kjele. La de stå i romtemperatur til dagen etter. Tilsett så melken og kok opp og la de småkoke i 5 min. Hvis du ikke bløtlegger havregrynene så tilsetter du alt i en liten kjele og koker opp, og småkoker i ca 10 min. Ikke hold høy varme da melken ofte svir seg i bunnen av kjelen på grunn av det naturlige melkesukkeret. Hell så i to dype tallerkener og strø over mandler, kanel og rasp et halvt eple på hver tallerken. Ferdig!

Kjekt å vite:
I korn (og bønner) finnes det noe som heter fytinsyre. Den finnes i det ytre skallet i kornet. Fytinsyren binder seg til mineralene i kornet og gjør dem litt utilgjengelige for oss mennesker, og opptaket av mineralene hemmes. Det hevdes at ved å bløtlegge kornene brytes disse bindingene, og mineralene som kalsium, sink, jern og magnesium blir mer tilgjengelig og lettere opptagelige.

Husk å drikke juice med c-vitamin, for eksempel appelsinjuice, ved siden av grøten! Jernet i havregrynene blir da lettere tatt opp i kroppen! Lurt 🙂

Tips:
I oppskriften har jeg benyttet søte, røde epler. På denne måten behøver du ikke å ha sukker over grøten da eplet gir nok søtsmak. Bruk gjerne mer eple enn det som står i oppskriften også! Det er en ypperlig måte å få i seg frukt 🙂

Har du tørket aprikos, tranebær, sviske eller lignenede i hus? Grovhakk og dryss over!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.