Her er en herlig grønnsaksrett som kan spises som den er eller serveres ved siden av fisk, kylling eller kjøtt. Squash «spaghetti» er en stilig og annerledes måte å servere squash på! Prøv du også 🙂
Finn frem:
- 1 stk squash
- 1/3 rød paprika
- 2 stk sjalottløk
- 2-3 fedd hvitløk
- 2 stk vårløk
- 10 stk oliven. Kalamatra
- 2 ss olivenolje av god kvalitet
- 1,5 ss hvitvinseddik
- salt og pepper
- 2-3 ss reven parmesan
- 1 stk tomat
- 6-7 stk basilikumblader
Fremgangsmåte:
Vask grønnsakene. Skrell hvitløk og sjalottløk. Hold alle grønnsakene separat på en tallerken, da de skal tilsettes på ulike tidpunkter under tilberedningen. Finhakk hvitløken og kutt sjalottløken i tynne skiver. Del tomaten i fire og skrap deretter ut innmaten. Kutt tomaten i strimler. Vårløken kuttes i skråkutt. Paprikaen kuttes også i strimler. Fjern steinene i olivenene og del dem i to, eller grovhakk dem. Parmesan raspes på rivjern eller spesialjern. Squash strimles på langsiden på mandolin (unngå å bruke den helt innerste delen med frøene. Har du ikke mandolin hjemme så kan du kutte tynne skiver først på langsiden, og deretter kutte i så tynne strimler som mulig med kniv.
Varm opp en stekepanne på medium varme. Bruk 2 ss olje og surr hvitløken og sjalottløken noen sekunder før du tilsetter squash spaghettien, vårløk, paprika og oliven. Surr videre på medium varme til squashen begynner å synke litt (et lite minutt). Tilsett så basilikum blader, hvitvinseddik, salt og pepper. Rør godt og smak til! Legg pent opp på to tallerkener og server!
Kjekt å vite:
Helsedirektoratet anbefaler oss å spise mer frukt og grønt. Det anbefales å variere mellom ulike typer med forskjellig farger. Tomater, løk, purre og hvitløk blir særlig fremhevet!
Tips:
Er du ikke en eier av mandolin (kjøkkenredskap) så vil jeg anbefale å gå til innkjøp av en. Den japanske mandolinen som heter Tellier er absolutt den beste, synes jeg. Gastronaut selger slike mandoliner. Se her for for mer informasjon og bilde.
Velbekomme!