Middelhavsgrønnsaker!

Middelhavsgrønnsaker
Her er en herlig grønnsaksrett som kan spises som den er eller serveres ved siden av fisk, kylling eller kjøtt. Squash «spaghetti» er en stilig og annerledes måte å servere squash på! Prøv du også 🙂

Finn frem:

  • 1 stk squash
  • 1/3 rød paprika
  • 2 stk sjalottløk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 2 stk vårløk
  • 10 stk oliven. Kalamatra
  • 2 ss olivenolje av god kvalitet
  • 1,5 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • 2-3 ss reven parmesan
  • 1 stk tomat
  • 6-7 stk basilikumblader

Fremgangsmåte:
Vask grønnsakene. Skrell hvitløk og sjalottløk. Hold alle grønnsakene separat på en tallerken, da de skal tilsettes på ulike tidpunkter under tilberedningen. Finhakk hvitløken og kutt sjalottløken i tynne skiver. Del tomaten i fire og skrap deretter ut innmaten. Kutt tomaten i strimler. Vårløken kuttes i skråkutt. Paprikaen kuttes også i strimler. Fjern steinene i olivenene og del dem i to, eller grovhakk dem. Parmesan raspes på rivjern eller spesialjern. Squash strimles på langsiden på mandolin (unngå å bruke den helt innerste delen med frøene. Har du ikke mandolin hjemme så kan du kutte tynne skiver først på langsiden, og deretter kutte i så tynne strimler som mulig med kniv.

Varm opp en stekepanne på medium varme. Bruk 2 ss olje og surr hvitløken og sjalottløken noen sekunder før du tilsetter squash spaghettien, vårløk, paprika og oliven. Surr videre på medium varme til squashen begynner å synke litt (et lite minutt). Tilsett så basilikum blader, hvitvinseddik, salt og pepper. Rør godt og smak til! Legg pent opp på to tallerkener og server!

Kjekt å vite:
Helsedirektoratet anbefaler oss å spise mer frukt og grønt. Det anbefales å variere mellom ulike typer med forskjellig farger. Tomater, løk, purre og hvitløk blir særlig fremhevet!

Tips:
Er du ikke en eier av mandolin (kjøkkenredskap) så vil jeg anbefale å gå til innkjøp av en. Den japanske mandolinen som heter Tellier er absolutt den beste, synes jeg. Gastronaut selger slike mandoliner. Se her for for mer informasjon og bilde.

Velbekomme!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.