Gratinert smørbrød med brie og parmaskinke

BrieogparmasmørbrødSmørbrød med brie og parmaskinke smaker herlig til lunsj! Får du lunsj gjester så er dette en vinner. Jeg laget denne retten til min gode venninne da hun var på besøk en dag. Jeg fant inspirasjonen fra deja Vu i Stavanger. De serverer noen herlige smørbrød «a la» denne varianten. Her til to personer.

Finn frem:

  • 2 gode skiver av grovbrød
  • 4 skiver med brie
  • 2 ss tomatpesto
  • 2 ss aioli
  • ca 3 båter med honningmelon
  • 2 gode håndfuller grønn salat (for eksempel hjertesalat og ruccula blanding)
  • 4 skiver parmaskinke
  • 2 ss kaldpresset olivenolje
  • 1/2 sitron
  • 2 ss hakket soltørkede tomater
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Vask og tørk salaten. Ha den deretter i en bolle sammen med olje, sitron, salt og pepper og bland forsiktig med hendene. Melonen kuttes i grove biter. Aioli kan lages selv fra bunnen av eller kjøpes ferdig. Ha tomatpesto og brie på skivene og gratiner i ovnen i ca 10 min. Her finner du oppskrift på tomatpesto. Ha de gratinerte skivene på to tallerkener og fordel aiolien over. Legg så salat og melon lagvis oppå skivene. Parmaskinke har du helt på toppen sammen med litt hakkede soltørkede tomater. Kvern over litt sort pepper og dryss over litt god olivenolje helt tilslutt. Server og nyt 🙂

Kjekt å vite:
Helsedirektoratet ønsker at vi skal spise mer av fiberrike brødsorter, frukt og grønt og bytte ut usunt fett med sunt fett! Alt dette finner du i denne lunsj utgaven. Spis og nyt med god samvittighet!

Tips:
Parmaskinke kan fint byttes ut med annen spekeskinke om du heller foretrekker det, Bytt gjerne ut honning melon med vannmelon om du heller foretrekker det. Avokado passer også godt til!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.