Spinatpesto!

spinatpesto
Spinatpesto er sunt, lett og kjempe godt 🙂 Vi prøver å ha en kjøttfri dag i uken. Spinatpesto eller pesto generelt er perfekt å blande inn i for eksempel pasta. I forrige uke laget jeg spaghetti med spinatpesto, kokt brokkoli, grønne erter, grønne oliven og reven parmesan. En grønn og sunn fortreffelse 🙂 

Finn frem:

  • 150-200 g bladspinat
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1/2 lime
  • ca 30 gram reven parmesan
  • ca 40 g solsikkefrø
  • ca 1/2-1/3 dl nøytral olje (solsikke, raps eller mild olivenolje)
  • salt og pepper

FremgangsmĂĽte:
Kjør alt pü food prosesser, stavmikser eller blender. Smak til og juster pü tykkelsen. Spe med enten mer solsikkefrø eller mer olje alt ettersom hvordan du liker det. Smak til med salt og pepper!

Kjekt ĂĽ vite:
Spinat er en god kilde til folat, vitamin K og vitamin A (i form av karotenoider). Den er ogsĂĽ en kilde til riboflavin, vitamin C, kalsium, jern og en rekke antioksidanter og fytokjemikalier.

Vitamin A er viktig for synet, huden og fosterutvikling. Karotenoidene er antioksidanter som beskytter kroppen mot skadelige frie radikaler. Vitamin C fungerer ogsü som en antioksidant i kroppen. I tillegg er vitamin C nødvendig for ü danne bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten. Vitamin K er en koaguleringsfaktor som sørger for at blodet levrer seg dersom vi für en blødning. B-vitaminet riboflavin spiller en viktig rolle i omsetningen av de energigivende nÌringsstoffene fett, protein og karbohydrater. Folat er blant annet viktig for celledeling i kroppen. Det anbefales at gravide tar tilskudd av folat for ü redusere sjansen for ü fü ryggmargsbrokk (nevralrørsdefekt). Kalsium er nødvendig for et sterkt skjelett og for muskelsammentrekning. Jern er en del av hemoglobinet i de røde blodcellene og sørger for at oksygen kan fraktes fra lungene til alle kroppens celler. Fytokjemikalier er en fellesbetegnelse pü helsebringende plantestoffer

Tips:
Har du friske urter så tilsett litt av det også i pestoen. Ruccula smaker også kjempe godt i! Spinatpesto kan også brukes  til så mangt. Ha for eksempel på brødskiven, i salaten, som tilbehør til fisk/kjøtt/kylling eller i suppen 🙂

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for ĂĽ redusere spam. LĂŚr om hvordan dine kommentar-data prosesseres.