Knekkekjeks er en ny favoritt her i huset! Jeg serverer den til så mangt, men den passer spesielt godt med litt ost. Jeg kom over oppskriften på Godtlevert sin side på Instagram, har bare gjort en smule om på den 😉 Godtlevert leverer matvarer og oppskrifter på døren i hele Norge! Sjekk ut nettsiden her. Denne oppskrift gir nesten et fullt stekebrett med knekkekjeks 🙂
Finn frem:
- 2 dl maismel
- 0,5 dl linfrø
- 0,5 dl sesamfrø
- 0,5 dl solsikkefrø/kjerner
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 dl olivenolje
- 2,5 dl kokende varmt vann
- ca 1 ts oregano
- 1-2 ss reven parmesan
- litt maldonsalt
Fremgangsmåte:
Mål opp det tørre. Kok opp vannet og bland sammen til en leiaktig masse. Fordel tynt utover et stekebrett med bakepapir. Bruk en flat stekespade, slikkepott eller lignende. Viktig at den ikke blir for tykk da blir den vanskelig å tygge. Stekes på 150 grader i ca 60 minutter. Når den er avkjølt så knekker du den opp i ønskelige biter.
Kjekt å vite:
Frø og kjerner er en god proteinkilde, samt inneholder sunne oljer, vitaminer og mineraler.
Du har gjerne hørt at linfrø inneholder blåsyre? Det er helt riktig. Linfrø inneholder noe som heter cyanogene glukosid som blir frigjort til blåsyre i magen. Det er skadelig å få i seg for mye, derfor anbefales det ikke mer enn 1-2 ss hele linfrø per dag for voksne (mindre for barn). Holder du deg under dette nivået fører det ikke til forgiftning. Greit å vite!
Kilde: Matportalen
Tips:
Strø gjerne over litt hakkede nøtter før du steker den. Det både ser fint ut og smaker kjempe godt!
Maismel får du kjøpt på helsekost butikker.
Velbekomme!
Disse ser så fantastisk gode ut! Oppskriften skal lagres og prøves ut i helgen 😉 Ha en fin dag!
Hei Julianne:-)
Takk for det! Ja de er kjempe gode. Håper du liker dem like mye som jeg gjør:-) Lykke til med knekkekjeks baking:-D
Hei! Maismel som maisenna eller Maismel slik de har i innvandrerbutikk? 🙂
Maismel som de har i innvandrerbutikk 🙂