Blomkål- og brokkolisuppe

blomkålogbrokkolisuppe
En god suppe er ikke å forakte! Her er oppskrift på en enkel, sunn og god blomkål- og brokkolisuppe. Oppskriften gir 4-5 porsjoner!

Finn frem:

  • 1 middels stor blomkål
  • 1 middels stor brokkoli
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olje
  • ca 500 g poteter
  • 8 dl blomkål/brokkoli kraft
  • 5 dl matfløte
  • 1 ss maizena (rørt ut i 1 dl vann)
  • 1/4 sitron
  • 100 g spekeskinke (hvis ønskelig)
  • 6 skiver bacon (hvis ønskelig)
  • 1 dl knuste mandler
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Rens blomkål og brokkoli fri for blader og stilker og skyll det godt under kaldt vann. Del passelige buketter og sett til sides. Kok kraft på bladene og stilkene (kokes med vann og litt salt i ca 20-30 min). Sil så av vannet. Mål opp slik at du har 8 dl kraft (fyll på med litt vann hvis det ikke er nok, eller hvis det er mer igjen så ta vare på resten tilfelle du skulle trenge mer).

Kutt løk og hvitløk fint. Skrell potetene og kutt dem smått. Finn frem en stor gryte. Varm opp gryten og stek løk, hvitløk og potetbiter med oljen, samt noen blomkålbuketter (men spar litt til suppe granityr). Kok til alt er gjennomkokt. Ha i matfløten og kjør så på blender eller stavmikser. Ha i de resterende blomkål og brokkoli bukettene og kok forsiktig opp (jevne med litt maizene hvis du synes suppen er litt tynn). La suppen trekke noen minutter og smak til med sitron, salt og pepper.

Ha suppen over i suppeskåler. Strø over hakket mandler og nykvernet sort pepper. Hell eventuelt noen dråper god olivenolje over. Serveres med godt brød til!

Ønsker du bacon ved siden av så stekes dette på forhånd og strøs over suppen helt tilslutt. Det samme gjelder spekeskinken (bare kutt den i tynne strimler flørst).

Kjekt å vite:
Helsedirektoratet anbefaler oss å spise en håndfull nøtter hver dag! Nøtter inneholder i stor grad gode fettsyrer som er gunstig for oss. Det vil si sunt fett som vi generelt bør spise mer av (unntaket er kokosnøtter som inneholder mest mettet fett som vi ikke bør få i oss for mye av). Nøtter inneholder også vitamin E, folat, jern, zink, kalsium, magnesium og fiber. I tillegg er nøtter en god kilde til protein!

Tips:
Knus favoritt nøttene dine i food prosessoren og oppbevar dem i tett beholder. Da har du alltid nøtter tilgjengelig til å drysse over maten! Obs: peanøtter pleier jeg alltid å ha for seg selv da disse smaker ypperlig alene over asiatisk mat.

Velbekomme!

Legg inn en kommentar