Gresskar er en kjempe god grønnsak som jeg vil anbefale alle å bruke! Det norske gresskaret er spesiselt godt når den har sesong rundt halloween!
Finn frem følgene:
- 1 kg flaskegresskar eller annen variant
- 1 pk cherrytomater
- 4 ss gresskarkjerner
- 4 ss basilikum, koriander eller persille
- 2 ss olivenolje
- 1 stk vårløk
- 1-2 hvitløksfedd
- ½ sitron (saft og skall)
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
Rens og skrell gresskaret. Kutt gresskaret i grove terninger og ha over i ildfastform, sammen med 1-2 ss olje, finhakket hvitløk, salt og pepper. Bakes i ovn på 180 grader i ca ½ time. I mellomtiden kuttes vårløk i fine terninger, urter i fine strimler og cherrytomatene deles i to. Bland alt sammen når gresskaret er kjølt ned. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Dryss over ristede gresskarfrø. Salaten kan serveres med litt godt brød, eller som tilbehør til fisk, kjøtt eller kylling.
Kjekt å vite:
Gresskar er magert, sunt og kjempe godt! Det inneholder også noe karoten som omdannes til A-vitamin i kroppen, som blant annet er bra for synet vårt.
Tips:
Gresskar og chili er en god kombinasjon. Dryss derfor gjerne litt fersk eller tørket chili over denne herlige høst salaten.
Velbekomme!