Havremuffins

Denne utgaven kan selvsagt ikke sammenliknes med vanlige «dessert» muffins.  Havremuffins er som en litt fastere utgave av havregrøt.  Jeg kaller dem også frokostmuffins. Har du dårlig tid om morgenen- så er disse perfekte å ta med i hånden. Denne oppskriften gir ca 12 muffins.

Funn frem følgende:

 • 3 dl havregryn, lettkokte
 • 1,5 ts malt nellik
 • 1,5 ts malt ingefær
 • 1,5 ts malt kanel
 • 2 ts bakepulver
 • 2,5 dl melk
 • 1 stk egg
 • 1 dl dadler, uten sten
 • 0,5 dl olje
 • 1 dl rosiner
 • 1 dl solsikkefrø

Fremgangsmåte:
Ha 2 dl havregryn i hurtigmikser/blender og kjør til grynene nesten er helt knust (ikke finmalt). Putt i en bolle. Varm opp halvparten av melken til det nesten når kokepunktet og ha den varme melken i samme hurtigmikser/blender som du brukte til havregrynene. Kjør melken sammen med dadlene til en fin masse. Bland nå alle ingrediensene sammen og la ”deigen» svelle et par minutter før du har det i muffinsformer. (Den skal være litt flytende, så hvis den blir for kompakt etter svellingen, tilsett du bare litt mer melk (eller vann).
Stekes på 180 grader i ca 25-30 min. kan fyses ned etter avkjøling.

Kjekt å vite:
Havregryn inneholder en vegetabilsk jern, og for at kroppen lettere skal ta opp denne jerntypen trenger den hjelp av C-vitamin. Drikk derfor et glass appelsinjuice ved siden av!

Tips:
Kutt opp en banan i skiver og legg i midten av muffinsene før du steker dem. Biter av mørk sjokolade er også veldig godt!

Velbekomme!

2 kommentarer til “Havremuffins

 1. Marte

  Hei.
  Disse muffinsene virker spennende, men er de veldig kompakte i konsistensen?
  Kan jeg kutte ut dadler og rosiner?

  Håper på svar

  Svar
  1. sunnefristelser Innleggsforfatter

   Hei! Muffinsene er ikke veldig kompakte nei, men de kan jo ikke sammenlignes med vanlig dessert muffins da disse er grovere og sunnere. Dadlene er for å gi muffinsene litt sødme, men du kan fint bytte ut med noe annet istedenfor eller bare la være å ha dem i. Prøv deg frem:) Lykke til!

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.