Lakseburger

333680_361878143836008_1339484473_o
Burger trenger ikke nødvendigvis bare bestå av kjøtt. Her er oppskrift på en sunn lakseburger til 2 personer.

Finn frem:

  • 270 g laksefilet med skinn u/bein
  • 3 ss melk
  • 1/2 ts salt
  • 1 stk vårløk
  • 1 egg
  • 1 pose spinatblader
  • 4 ss kesam
  • 1fedd hvitløk
  • 1/2 avokado
  • 1/2 kokt fersk røbete, eller hermetisk
  • Grovt hamburgerbrød eller vanlig brød (jeg brukte gulrot- og solsikkebrød)
  • Sitron, salt og pepper

Fremgangsmåte:
Fiskefarsen: Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er iskalde. Skjær av skinnet på laksen og sett til sides 50 g laks (kuttet  i små terninger a ca 1×1 cm), resten av laksen kuttes i grove terninger og has i foodprosessoren sammen med saltet. La maskinen gå til farsen er fast og seig. Tilsett melken og egget i porsjoner. Ha farsen over i en bolle og tilsette laksen i små terninger og litt finhakket vårløk. Ha i litt pepper. Nå kan du prøvesteke en kake og smake til om den er salt nok. Når du er fornøyd så stekes 3-4 fiskeburgere. Hosl varm mens du tilbereder resten av tilbehøret.

Vask spinaten. Skjær rødbete og avokado i skiver. Kutt litt hvitløk og bland med kesamen, smak til med sitron, salt og pepper. Kutt brødet i skiver.

Nå er det bare til å sette sammen burgeren! Dryss litt nykvernet pepper og sprinkle litt olivenolje over burgeren helt til slutt. Serveres som den er, eller med for eksempel ovnsbakte poteter.

Kjekt å vite:
Helsedirektoratet anbefaler å spise fisk 2-3 ganger i uken (tilsvarer 300-450 g), og der fet fisk, som for eksempel laks, makrell, ørret etc bør tilsvare 200 g.

Tips:
Lager du opp litt ekstra farse så har du en lunsj til dagen etter!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.