Lakseburger

333680_361878143836008_1339484473_o
Burger trenger ikke nødvendigvis bare bestå av kjøtt. Her er oppskrift på en sunn lakseburger til 2 personer.

Finn frem:

  • 270 g laksefilet med skinn u/bein
  • 3 ss melk
  • 1/2 ts salt
  • 1 stk vårløk
  • 1 egg
  • 1 pose spinatblader
  • 4 ss kesam
  • 1fedd hvitløk
  • 1/2 avokado
  • 1/2 kokt fersk røbete, eller hermetisk
  • Grovt hamburgerbrød eller vanlig brød (jeg brukte gulrot- og solsikkebrød)
  • Sitron, salt og pepper

Fremgangsmåte:
Fiskefarsen: Pass på at alle ingrediensene du skal bruke er iskalde. Skjær av skinnet på laksen og sett til sides 50 g laks (kuttet  i små terninger a ca 1×1 cm), resten av laksen kuttes i grove terninger og has i foodprosessoren sammen med saltet. La maskinen gå til farsen er fast og seig. Tilsett melken og egget i porsjoner. Ha farsen over i en bolle og tilsette laksen i små terninger og litt finhakket vårløk. Ha i litt pepper. Nå kan du prøvesteke en kake og smake til om den er salt nok. Når du er fornøyd så stekes 3-4 fiskeburgere. Hosl varm mens du tilbereder resten av tilbehøret.

Vask spinaten. Skjær rødbete og avokado i skiver. Kutt litt hvitløk og bland med kesamen, smak til med sitron, salt og pepper. Kutt brødet i skiver.

Nå er det bare til å sette sammen burgeren! Dryss litt nykvernet pepper og sprinkle litt olivenolje over burgeren helt til slutt. Serveres som den er, eller med for eksempel ovnsbakte poteter.

Kjekt å vite:
Helsedirektoratet anbefaler å spise fisk 2-3 ganger i uken (tilsvarer 300-450 g), og der fet fisk, som for eksempel laks, makrell, ørret etc bør tilsvare 200 g.

Tips:
Lager du opp litt ekstra farse så har du en lunsj til dagen etter!

Velbekomme!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.